al japó

Crítiques a l'alcalde d'Osaka per afirmar que les dones compren més lentament que els homes

Els comentaris sexites d'Ichiro Matsui han indignat els usuaris de les xarxes socials

zentauroepp53219287 file photo  mayor of osaka and leader of the nippon ishin  j200427193722

zentauroepp53219287 file photo mayor of osaka and leader of the nippon ishin j200427193722 / Issei Kato

1
Es llegeix en minuts
Reuters

L’alcalde d’Osaka, al Japó, ha sigut criticat a les xarxes socials després de dir que les dones tarden més que els homes a comprar al supermecat, cosa que, segons Ichiro Matsui, és un contratemps per frenar el coronavirus. L’alcalde va demanar que els ciutadans prenguessin mesures per reduir el risc d’infecció, però els seus comentaris sexistes van generar indignació. 

Notícies relacionades

«Quan una dona va a comprar... hi estarà temps», va respondre Matsui a un periodista que li va preguntar sobre la possible reducció de l’entrada als supermercats. «Si fossis tu, si et diguessin que agafessis això o allò, llavors hi aniries directament... i tornaries a casa», va afirmar. «També està bé que els homes facin la compra evitant el contacte», va afegir.

Matsui, que també va dir que les parelles casades haurien d’evitar anar al supermercat juntes, va ser criticat a Twitter pels seus comentaris, titllats de sexistes. El govern del Japó ha declarat l’estat d’emergència a tot el país almenys fins al 6 de maig en un intent per aturar la propagació del coronavirus. La prefactura d’Osaka s’ha convertit en la segona amb més encomanats després de la de Tòquio.  

Temes:

Coronavirus