CRISI SANITÀRIA INTERNACIONAL

Els contagis es disparen a Singapur pels casos importats de Covid-19

Els afectats s'acosten ja als 6.000 i les autoritats admeten el seu desconcert per l'evolució del virus en aquesta segona onada

Científics inventen un robot desinfectant que imita els gestos humans per ajudar l'aclaparat personal de neteja

zentauroepp53151200 02 04 2020 april 2  2020   singapore  republic of singapore 200418130843

zentauroepp53151200 02 04 2020 april 2 2020 singapore republic of singapore 200418130843 / Olaf Schuelke

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Singapur ja s’acosta als 6.000 contagis per coronavirus després de confirmar aquest dissabte 942 nous casos de la malaltia, segons el Ministeri de Salut, en el que sembla que es tracta, segons els investigadors, de la conseqüència de la segona ona de contagis importats al país de fa unes setmanes, procedents de l’estranger.

Dels 623 casos que es va informar divendres, només un procedia de fora de les fronteres del país, cos que significa que els vectors internacionals de transmissió ja comencen a circular soterradament per diferents sectors de la comunitat.

La majoria dels nous casos han sigut confirmats entre població estrangera amb permís de treball allotjada en zones per a immigrants. La setmana passada, Singapur va anunciar que traslladaria els treballadors estrangers a campaments militars i apartaments vacants del Govern.

Ara hi ha almenys 5.992 infeccions i 11 morts pel virus, segons les autoritats, que han reconegut la seva confusió per la nova direcció que està agafant la pandèmia. «Ens preocupa en especial que cada vegada és més difícil vincular els nous casos i identificar la font d’infecció», ha explicat el ministeri en un comunicat.

«De fet, el nombre de casos no vinculats en la comunitat ha augmentat lleugerament, d’una mitjana de 19 casos per dia en la setmana anterior, a una mitjana de 22 per dia en l’última setmana», han estimat.

Ajuda artificial

Mentrestant, un equip de científics del país ha inventat un robot desinfectant que imita els gestos humans per ajudar el personal de neteja, aclaparat des del començament de la crisi del coronavirus.

L’XDBOT és un robot rectangular en forma de caixa muntat sobre rodes i armat amb un braç articulat que es pot operar de forma remota. Pot arribar a llocs que són difícils de netejar amb gran destresa, com l’espai sota dels llits o les taules.

Notícies relacionades

Dissenyat per investigadors de la Universitat Tecnològica de Nanyang (NTU), una universitat al país del sud-est asiàtic, també està equipat amb un tub que pot ruixar desinfectant ràpidament a grans superfícies.

El robot es pot controlar de forma remota per ordinador o tauleta, cosa que redueix el risc que el personal s’infecti amb el virus que ha matat més de 140.000 persones a tot el món.