PANDÈMIA GLOBAL

Un britànic de 99 anys recapta 12 milions d'euros contra la pandèmia

Tom Moore s'havia compromès a donar 100 voltes al voltant del seu jardí amb un caminador

tom-moore / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

El britànic Tom Moore, un veterà de guerra de 99 anys,  ha aconseguit aquest dijous recaptar més de 12 milions d’euros per combatre la pandèmia de la Covid-19, que seran íntegrament destinats a finançar la sanitat pública del Regne Unit.

Moore, el repte del qual s’ha fet viral i ha despertat gran admiració al Regne Unit, va aconseguir, amb l’ajuda d’un caminador, acabar les cent voltes al voltant del seu jardí, que va iniciar la setmana passada.

L’avi, a qui s’ha qualificat com «una font d’inspiració», va afirmar que volia fer aquest gest en agraïment al servei que va rebre quan es va fracturar el maluc i va ser curat d’un càncer.

El seu objectiu inicial era recaptar 1.000 lliures (uns 1.100 euros) per al NHS, com es coneix el sistema nacional de salut britànic, però les seves expectatives s’han vist sobrepassades gràcies a les donacions de més de 600.000 persones.

«Gràcies a tothom pel vostre increïble recolzament. Ha sigut una experiència memorable. Moltes gràcies», va escriure Moore en el seu perfil de Twitter després d’acabar el repte a casa seva, al comtat de Bedfordshire (sud-est d’Anglaterra), on viu amb la seva família i on es va desplaçar un equip de la BBC per retransmetre el moment en directe.

Continuen les donacions

La pàgina web que recapta els diners continua rebent donacions i s’ha col·lapsat en les últimes hores a causa de l’augment del trànsit.

Notícies relacionades

Moore es va fixar aquesta meta abans de fer 100 anys el pròxim 30 d’abril, per la qual cosa la nena Reegan Davies, de 7 anys, ha animat altres infants a dibuixar una targeta d’aniversari i publicar-la a internet per agrair-li els seus esforços en la lluita contra la Covid-19.

Originari del comtat de West Yorkshire (nord d’Anglaterra), Moore es va formar com a enginyer civil abans d’allistar-se a l’Exèrcit durant la segona guerra mundial, en què va arribar a ser capità servint a l’Índia i Birmània.