dia negre

El Regne Unit amplia el confinament obligatori fins al 7 de maig

El Govern britànic estén el confinament tres setmanes més per la situació excepcional que viu el país

zentauroepp52983644 police on horses patrol outside the bank of england as the s200401193051

zentauroepp52983644 police on horses patrol outside the bank of england as the s200401193051 / JOHN SIBLEY

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre britànic d’Afers Exteriors, el conservador Dominic Raab, ha anunciat aquest dijous que el confinament obligatori s’estendrà durant, almenys, tres setmanes més al Regne Unit per mirar de frenar la propagació del coronavirus.

Raab, que lidera el Govern mentre el primer ministre, Boris Johnson, es recupera de Covid-19, ha donat a conèixer que el confinament s’estendrà fins al 7 de maig, després que es registressin 861 morts per la malaltia en les últimes 24 hores. La xifra de noves morts diàries, que no contempla les defuncions ocorregudes fora de centres sanitaris, s’acosta perillosament a la registrada el Divendres Sant (10 abril), de 980, la més alta fins a aquest dijous.

Mesures de distanciament social «exitoses»

El Ministeri de Sanitat del Regne Unit ha informat aquest dijous que el nombre de morts per coronavirus en hospitals britànics s’ha incrementat fins a 13.729, si bé ha destacat que les mesures de distanciament social estan sent «exitoses». El Ministeri de Sanitat del Regne Unit també ha indicat que, fins a les vuit del matí d’aquest dijous (una hora més a Espanya), s’han aplicat tests per detectar el virus a un total de 327.608 persones, de les quals 103.093 havien donat positiu.  Només a Anglaterra, la xifra de defuncions pel virus en hospitals és de 12.396; a Escòcia es comptabilitzen 779 morts per Covid-19, 495 a Gal·les i 158 a Irlanda del Nord. 

Notícies relacionades

Aquestes dades es van divulgar el mateix dia que l’Oficina Nacional d’Estadístiques (ONS) ha informat que més de nou de cada deu persones que moren després de contreure la malaltia comptaven amb algun problema de salut anterior. 

Les xifres, recollides a partir de l’estudi de gairebé 4.000 morts el mes de març a Anglaterra i Gal·les, revelen que en el 91% dels casos en què el nou coronavirus s’esmentava al certificat de defunció, els morts patien altres patologies prèvies.  Entre aquestes, les més comunes són les malalties cardíaques, seguides de la demència i els problemes respiratoris.