MÉS QUE A HOSPITALS

L'Equador ha retirat 770 cadàvers de vivendes durant la crisi del coronavirus

Només 631 persones han mort en centres sanitaris

undefined53110376 pallbearers carry a coffin into a cemetery amid the outbreak200413174423

undefined53110376 pallbearers carry a coffin into a cemetery amid the outbreak200413174423 / STRINGER

1
Es llegeix en minuts

L’Equador ha retirat un total de 771 cadàvers de vivendes en el marc de la crisi del coronavirus, segons ha informat aquest dilluns Jorge Wated, el cap de la Fuerza de Tarea, creada per a aquesta tasca.

Wated ha publicat en el seu compte de Twitter un balanç de l’actuació de la Fuerza de Tarea a data d’11 d’abril, segons el qual ha recollit 771 cadàvers en cases i 631 més en hospitals.

A més, ha precisat que les persones mortes en vivendes i hospitals privats han sigut enterrades al camp etern de Pascuales, mentre que les persones que han perdut la vida en el sistema públic de salut han sigut inhumades al cementiri del parc de La Paz de La Aurora, tots dos a la ciutat de Guayaquil.

Epicentre a Guayaquil

Guayaquil és l’epicentre de la pandèmia de coronavirus a l’Equador, que és ja el tercer país més afectat de l’Amèrica Llatina, per darrere del Brasil i el Perú, amb 7.446 casos confirmat, incloses 333 morts.

Veïns de Guayaquil van denunciar en un primer moment que els cadàvers s’estaven acumulant en cases i carrers. Segons va explicar l’ambaixador de l’Equador a Espanya, Cristóbal Roldán, es tracta de «casos puntuals» tant de pacients de coronavirus com d’altres malalties perquè les funeràries no donen l’abast.

Així les coses, el president equatorià, Lenín Moreno, va ordenar crear la Fuerza de Tarea per fer-se càrrec dels cadàvers de malalts de coronavirus i altres patologies que quedessin desatesos pel col·lapse de les funeràries.

Web per saber on els enterren

A més, el Govern ha creat una pàgina web (www.coronavirusecuador.com) perquè els familiars de les persones mortes i recollides per la Fuerza de Tarea puguin consultar on han sigut enterrades.

Notícies relacionades

Aquest assumpte ha sigut motiu d’enfrontament durant el cap de setmana entre l’alcaldessa de Guayaquil, Cynthia Viteri, i el Govern de Moreno. La regidora ha reclamat per Twitter al vicepresident, Otto Sonnenholzner, que «digui als familiars on són els cossos perduts dels seus éssers estimats». «A Guayaquil ningú la calla», ha reblat.

Wated ha etzibat a Viteri que «no és moment de fer política», sinó de «treballar». «Senyora alcaldessa, sense ànim de polemitzar, però perquè la ciutadania ho sàpiga: una part dels morts estan en dipòsits de cadàvers mòbils, altres centenars sepultats ja, tots identificats», ha precisat.