ALERTA SANITÀRIA INTERNACIONAL

Johnson «millora», però segueix a cures intensives

El primer ministre britànic no va veure cap metge durant el confinament malgrat el deteriorament de la seva salut

zentauroepp53060288 07 april 2020  england  london  a man wearing a face mask at200408192845

zentauroepp53060288 07 april 2020 england london a man wearing a face mask at200408192845 / Kirsty O connor

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

Boris Johnson «està millor» del seu estat de salut, segons va revelar la tarda d’aquest dimecres el ministre d’Hisenda, Rishi Sunak. El primer ministre, encomanat del coronavirus, està rebent «un tracte excel·lent» a la unitat de cures intensives de l’Hospital St. Thomas, on està internat des de diumenge. Johnson, segons ha assenyalat Sunak, «es va asseient al llit» i «parla» amb el seu equip mèdic. D’acord amb els portaveus oficials es troba «animat», «respon al tractament» i no està necessitant respiració mecànica.  

Johnson, no va veure cap metge entre el moment en què li va ser diagnosticat el coronavirus i la seva admissió a l’hospital, una setmana més tard, segons ha transcendit ara.  Reclòs en confinament, al pis del número 11 de Downing Street, on va continuar treballant malgrat la febre, la seva salut es va anar deteriorant.

Notícies relacionades

Només quan va fer una consulta per videoconferència amb el seu metge, aquest li va ordenar que anés a l’hospital. Tal despreocupació torna a mostrar la forma tan relaxada amb què el primer ministre i el seu equip han pres els perills de l’epidèmia.  

Nou rècord mortal

La notícia de la seva millora contrasta amb el nou rècord diari de morts a causa del virus, que va ascendir a 938 en 24 hores.  El nombre total de víctimes mortals s’eleva ja a 7.097 al Regne Unit. Fins al moment 282.708 persones s’han sotmès al test i 60.733 d'aquestes han donat positiu.

Temes:

Coronavirus