pel coronavirus

Un sacerdot polonès confessa els fidels a l'aparcament d'una església de Varsòvia

Els creients no baixen del cotxe mentre el religiós els escolta protegit amb una mascareta

zentauroepp53045539 a priest wearing protective mask gives a  drive in confessio200407212000

zentauroepp53045539 a priest wearing protective mask gives a drive in confessio200407212000 / AGENCJA GAZETA

1
Es llegeix en minuts
Kacper Pempel (Reuters)

Un sacerdot de Polònia ha començat a confessar als fidels a l’aparcament de la seva església a la capital polonesa, Varsòvia, pel coronavirus, ja que la pandèmia ha obligat a interrompre un dels rituals més sagrats per als catòlics  abans de la la Pasqua.

Assegut en una cadira i amb una mascareta, el pare Mateusz Kielarski escolta els seus feligresos i els dona l’absolució mentre aquests surten per les finestres dels seus automòbils. «Des de la seguretat del seu cotxe, poden cuidar la seva ànima mentre protegeixen els seus cossos de gèrmens», ha comentat a l’agència Reuters.

Milers de catòlics romans de tot el món celebraran a partir de divendres la Pasqua, una de les festes més importants del calendari cristià, enmig de limitacions estrictes en la vida pública i també en el culte religiós.

Kielarski durant una confessió a l’aparcament de l’església / reuters

Notícies relacionades

A Polònia, una de les nacions més devotes d’Europa, no poden reunir-se més de dues persones alhora, i cinc persones poden assistir a missa. Les escoles, els restaurants i la majoria de les botigues estan tancades per les estrictes mesures del govern per aturar la propagació del virus que fins ara ha matat més de 100 persones al país. Kielarski ha dit que, tot i que sembla pública, la confessió dins del cotxe pot ser íntima. «Es pot experimentar amb la mateixa discreció, hi ha prou distància», ha assegurat. 

Les esglésies poloneses solen celebren sessions de tota la nit per a als fidels que desitgen confessar-se abans del cap de setmana de Pasqua. La solució d’aquest any, si té èxit, es pot repetir en el futur, ha dit Tadeusz Aleksandrowicz, rector del Temple de la Divina Providència, una de les esglésies més grans de Varsòvia, on Kielarski confessa els creients.