DESPRÉS DEL CONFINAMENT

Noruega reobrirà aquest mes guarderies, escoles i perruqueries

Mantindrà tancats bars i restaurants, i les fronteres

undefined53044323 file photo  people walk past norway   s oil and energy minis200407171017

undefined53044323 file photo people walk past norway s oil and energy minis200407171017 / Nerijus Adomaitis

1
Es llegeix en minuts

Noruega reobrirà després de Setmana Santa guarderies, escoles i alguns petits comerços, com les perruqueries, dins d’un pla d’aixecament progressiu de les mesures restrictives per la pandèmia de Covid-19, ha anunciat la primera ministra, Erna Solberg.

Les guarderies podran obrir de nou a partir del 20 d’abril, mentre que les escoles (per a alumnes de fins a quart grau) ho faran una setmana després, igual com els instituts o altres ensenyaments superiors per als alumnes d’últim curs.

Serveis sanitaris especials com ara consultes de psicòlegs i fisioterapeutes, així com clíniques de massatge o perruqueries, podran tornar a funcionar en l’últim tram d’aquest mes, seguint mesures per evitar el contagi.

5.700 casos i 71 morts

Els grans esdeveniments esportius i culturals estaran prohibits fins al 15 de juny, tot i que se’n farà una nova anàlisi a principis de maig sobre el que passarà la resta de l’estiu. Les restriccions que afecten el tancament d’establiments com ara bars i restaurants, la prohibició de concentracions de més de cinc persones o el tancament de fronteres es mantindran.

Notícies relacionades

«Les noves anàlisis donen motius per a un optimisme prudent. Veiem que la corba s’ha aplatat i que les mesures per frenar el contagi funcionen. Però és un moment concret. No podem abaixar els braços, hem de continuar amb la mateixa estratègia», va dir Solberg.

Noruega, que té una població de 5,4 milions, ha registrat fins al moment 5.700 casos de Covid-19 i 71 morts, amb un descens continu en els últims dies en el nombre d’ingressos hospitalaris. Les mesures presentades per Solberg són similars a les anunciades ahir per Dinamarca, un dels primers països, juntament amb Àustria, a aixecar les restriccions adoptades contra la pandèmia.