PER A GRUPS DE MÉS RISC

Cuba recorre a l'homeopatia per «millorar les defenses» davant el coronavirus

Es tracta del PrevengHo-Vir, que ja es va utilitzar a l'illa en anteriors brots de còlera

AME090. LA HABANA (CUBA), 03/04/2020.- Varios militares realizan labores de control, este viernes, en La Habana (Cuba). Una sección del céntrico barrio del Vedado, en La Habana, quedará aislada a partir de hoy viernes debido al número de contagios del coronavirus SARS-CoV-2 (causante de la enfermedad COVID-19) que acumula, informaron el pasado jueves medios estatales. EFE/ Ernesto Mastrascusa

AME090. LA HABANA (CUBA), 03/04/2020.- Varios militares realizan labores de control, este viernes, en La Habana (Cuba). Una sección del céntrico barrio del Vedado, en La Habana, quedará aislada a partir de hoy viernes debido al número de contagios del coronavirus SARS-CoV-2 (causante de la enfermedad COVID-19) que acumula, informaron el pasado jueves medios estatales. EFE/ Ernesto Mastrascusa / Ernesto Mastrascusa (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Ministeri de Salut Pública de Cuba ha confirmat la utilització d’un producte homeopàtic per «millorar les defenses» de col·lectius i zones en risc per l’expansió del nou coronavirus, del qual ja s’han detectat 350 casos i nou morts a l’illa.

El producte en qüestió és PrevengHo-Vir, de fabricació cubana, ha explicat en roda de premsa el director d’epidemiologia del Ministeri, Francisco Durán, qui ha assegurat que ja es va recórrer a aquest mateix sistema durant anteriors brots de còlera.

Durán ha al·legat que el poble cubà ja «té cultura» sobre l’homeopatia i que es tracta de productes «molt bons, molt innocus», destinats a «incrementar les defenses de l’organisme». «Fa que la persona estigui amb més resistència», ha assenyalat en una compareixença recollida per la premsa oficial.

El responsable cubà ha matisat que el PrevengHo-Vir «no evita el contagi» i, per tant, el seu ús és al marge de qualsevol mesura restrictiva que es pugui adoptar per prevenir l’expansió del virus, des del tancament de fronteres fins al confinament de certes zones.

Per a grups de risc

Notícies relacionades

Així mateix, ha aclarit que el producte no es ven en farmàcies, sinó que ara per ara s’administrarà als grups «de més risc» a través dels treballadors del sistema de salut. Durán ha confirmat que ja s’ha començat a distribuir a Pinar del Río i a l’Havana.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha advertit que no hi ha cap medicament específic recomanat per combatre el coronavirus, al marge dels que es puguin prendre per combatre algun símptoma concret, com per exemple la febre. Tampoc s’ha creat encara cap vacuna eficaç per prevenir el contagi.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions

Temes:

Cuba Coronavirus