al centre del país

La Xina posa un comtat en quarantena després de descobrir nous contagis de coronavirus

La província de Henan investiga quatre positius per Covid-19, tres d'aquests són metges, però sense símptomes

La zona, on viuen unes 600.000 persones, té por de registrar una nova onada d'infeccions

zentauroepp52955488 people wearing face masks walk on a bridge in wuhan  hubei p200328161750

zentauroepp52955488 people wearing face masks walk on a bridge in wuhan hubei p200328161750 / ALY SONG

3
Es llegeix en minuts
Efe

La província de Henan, al centre de la Xina, està investigant quatre contagis recents per Covid-19 després de posar en quarantena el comtat en el qual es van produir, informa avui el diari de Hong Kong 'South China Morning Post'.

Segons aquestes informacions, tres metges d’un hospital del comtat de Jia van donar positiu per coronavirus aquest cap de setmana tot i que no presenten símptomes, cosa que ha generat temors que la zona, on viuen unes 600.000 persones, registri una nova onada d’infeccions.

Un d’aquests, segons la premsa oficial, havia visitat Wuhan (capital de la veïna província de Hubei i focus de l’epidèmia) abans de l’Any Nou lunar, i va sopar amb els altres dos metges fa més de dues setmanes.

Així mateix, les autoritats també investiguen els contactes pròxims d’un netejador que viu a uns cent quilòmetres, amic d’un dels doctors contagiats i que va tornar a Jia des del lloc on treballa, a uns 100 quilòmetres de distància, abans de mostrar símptomes i de donar positiu en les proves.

Tornada a la normalitat

En les últimes setmanes, a la zona es va insistir que l’epidèmia estava sota control i que la vida tornaria aviat a la normalitat.

Els alts càrrecs del Govern local de Pingdingshan, ciutat de la qual depèn el comtat de Jia, es van reunir recentment en un restaurant per sopar en taules separades amb l’objectiu de demostrar a la població que les mesures de distanciament social eren efectives.

Citat pel rotatiu de Hong Kong, el president de la Universitat Mèdica de Canton (sud-est), Wang Xinhua, va elogiar la decisió de posar Jia en quarantena per prevenir una segona ona de contagis del coronavirus».

«En general, fer seguiment i posar en quarantena els contactes pròxims (dels infectats) serà suficient per prevenir aquesta segona onada», va indicar, tot i que va advertir que «no serà possible tancar totes les ciutats amb pacients asimptomàtics».

Pacients asimptomàtics

Precisament una de les preocupacions ara a la Xina, donat que la malaltia sembla que està sota control, és evitar que els portadors del virus que no presenten símptomes generin un rebrot una vegada s’aixequin les restriccions relacionades amb l’epidèmia, una cosa per a la qual Wang reclama que tot aquell que surti de Hubei sigui sotmès a proves del coronavirus.

De fet, davant dels creixents temors i els dubtes sobre les xifres oficials, la Comissió Nacional de Sanitat va començar aquest dimecres a incloure els nous casos asimptomàtics en el seu informe diari, tot i que no inclou l’acumulat de portadors sense símptomes fins al moment.

L’últim balanç, publicat avui, mostra que en l’última jornada es van registrar 60 nous casos d’infeccions asimptomàtiques, set d’aquestes procedents de l’estranger.

Veto a estrangers

Un altre dels escenaris que intenta evitar Pequín és que els qui tornen a la Xina de països afectats per la pandèmia tornin a propagar el virus al país on va brollar, una cosa per a la qual ha prohibit l’entrada d’estrangers i ha limitat al màxim el nombre de vols internacionals.

Notícies relacionades

Segons va indicar ahir el número dos de l’Administració d’Aviació Civil, Lu Erxue, de moment no hi haurà més de 134 vols internacionals a la setmana, operats per 47 aerolínies a 61 destinacions a 40 països.

Aquest tancament gairebé total de les fronteres només permet que alguns xinesos a l’exterior tornin al seu país (la Xina continua contractant vols per portar de tornada alguns dels seus ciutadans), tot i que estan obligats a sotmetre’s a proves i a passar una quarantena de 14 dies en la qual se’ls sotmet a seguiment mèdic.

Temes:

Xina Coronavirus