pel coronavirus

Corea del Sud iniciarà el curs escolar el 9 d'abril amb classes 'online'

El país admet que no totes les escoles podran arrencar alhora ja que la instal·lació dels sistemes de classes a distància es farà de forma progressiva

zentauroepp52730722 coronavirus mdicos200311093316

zentauroepp52730722 coronavirus mdicos200311093316 / - YNA dpa

2
Es llegeix en minuts
Efe

Corea del Sud ha anunciat aquest dimarts que el curs escolar s’iniciarà el pròxim 9 d’abril després de cinc setmanes de retard a causa del coronavirus, però que les classes es faran a través d’internet i no de manera presencial per a així evitar que despunti el contagi.

El primer ministre, Chung Sye-kyun, que és qui encapçala la unitat de resposta nacional al coronavirus, ha anunciat avui la mesura i també ha admès que no totes les escoles podran arrencar les classes alhora ja que la instal·lació i implementació dels sistemes de classes a distància es faran de forma progressiva. Tot i que Corea del Sud és un dels països amb millors xarxes de telecomunicacions del món existeixen dubtes sobre com suportarà la infraestructura un desplegament d’aquest tipus a escala nacional.

De fet, les universitats sud-coreanes, que van iniciar el curs també de manera ‘online’ el passat 16 de març, estan patint diversos problemes tècnics per mantenir tanta gent connectada simultàniament a les classes. Existeix també preocupació sobre la possibilitat de garantir els recursos tecnològics necessaris per assistir ‘online’ a totes les famílies amb menor capacitat econòmica del país.

Tres vegades retardada la tornada

Malgrat que estava previst que el curs escolar s’iniciés el passat 2 de març, les autoritats sud-coreanes han retardat tres vegades l’arrencada a causa de la propagació del coronavirus que va arribar al país el seu pic a final de febrer. Corea del Sud, que no ha limitat la mobilitat dels seus ciutadans i manté obertes les fronteres, ha aconseguit des d’aleshores estabilitzar i limitar el nombre de nous contagis gràcies a un sistema de test massiu i seguiment exhaustiu de les rutes d’infecció.

El país ha informat avui 125 noves infeccions detectades dilluns, i fa més de 20 dies que identifica menys de 200 contagis al dia. La majoria de casos detectats dilluns, 62, van correspondre al gran focus de Daegu (sud-est), on s’han vist nous brots en hospitals i centres geriàtrics.

Notícies relacionades

La regió entorn de Seül, on viu la meitat de la població, va tenir 43 casos, molts de lligats a gent retornada que es va encomanar fora i a nous brots en esglésies. Al seu torn, 15 contagis més es van identificar en aeroports.

En total, Corea del Sud suma 9.786 infeccions –de les quals 4.216 són casos actius– i 162 morts (la taxa de letalitat del virus al país és de l’1,65%), mentre que n’hi ha ja 5.408 de curats, el 55,2% de tots els que es van infectar. 

Temes:

Corea del Sud