ALERTA SANITÀRIA INTERNACIONAL

El Regne Unit arriba a les 1.000 morts pel virus i a pitjor ritme que Espanya

El responsable de la sanitat anglesa diu que si es no s'arriba als 20.000 morts s'haurà fet 'bé'

Nombroses persones han anat als parcs aquest dissabte i el Govern no descarta mesures més restrictives

zentauroepp52775417 12 march 2020  england  london  uk prime minister boris john200313175344

zentauroepp52775417 12 march 2020 england london uk prime minister boris john200313175344 / Simon Dawson

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

El Regne Unit ha superat aquest dissabte el miler de morts a causa del coronavirus. El número de morts, 1.019, ha augmentat en les últimes 24 hores a un ritme del 30%, un increment més elevat que el que presentaven Espanya i Itàlia (25%) quan es trobaven en aquest punt de l’epidèmia, d’acord amb la cadena Sky News.

El professor Stephen Powis, director mèdic de la sanitat pública a Anglaterra, ha advertit als britànics que «no és el moment per a la complaença». I considera que si el Regne Unit aconsegueix mantenir el nombre de morts a causa del coronavirus per sota dels 20.000 morts s’haurà fet «bé».

Públic als parcs

Powis ha repetit les consignes ja conegudes de quedar-se a casa, mantenir les distàncies amb altres persones i en cas de símptomes, aïllar-se durant almenys catorze dies. La majoria de la població les ha complert en la primera setmana de confinament, però de nou aquest dissabte s’ha tornat a veure molta gent passejant o fent exercici als parcs de Londres.

Notícies relacionades

El Govern permet una sortida diària per fer algun tipus d’activitat esportiva individual i breu, però no es descarta que en els pròxims dies s’imposin mesures més restrictives, davant de l’augment imparable i ràpid de casos de contagi.

La capital va al capdavant en l’expansió de l’epidèmia, que està colpejant directament l’Executiu. Un nou ministre, el responsable per a Escòcia Alister Jack, es troba aïllat amb símptomes del virus. Divendres, Boris Johnson i el titular de Sanitat, Matt Hancock, van anunciar que havien donat positiu. Johnson segueix al capdavant de l’Executiu i hauria celebrat una conferència amb el seu equip des del confinament.