tradició mil·lenària

Els casos de coronavirus es disparen a Tòquio després de la floració dels cirerers

Aquest dimecres s'han comptabilitzat més de 40 infeccions, l'augment més gran en un dia a la capital japonesa

a5ad9a0c-94f3-4642-9999-2523e14897f7-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La multitudinària presència de japonesos als carrers per disfrutar de la tradició de contemplar a l’aire lliure la floració anual dels cirerers ha tingut les seves conseqüències: Tòquio ha registrat aquest dimecres el major nombre diari d’infeccions per coronavirus.

Així ho asseguren els mitjans japonesos, que informen que aquest dimecres s’han comptabilitzat més de 40 casos, l’augment més gran d’un dia a la capital japonesa. Amb aquesta xifra, Tòquio ha superat ciutats més petites per convertir-se en l’epicentre del virus del Covid-19 al país.

Les infeccions registrades dimecres augmenten el total de casos a Tòquio a prop de 200. La capital concentra així la majoria de les infeccions al país, i supera l’illa del nord de Hokkaido, que tenia aproximadament 163 casos, segons l’emissora nacional NHK.

La bellesa dels ‘hanami’

Durant aquests últims dies, ni la pandèmia de coronavirus ni l’impacte econòmic que està ocasionant al Japó han impedit la tradició de contemplar a l’aire lliure la floració anual dels cirerers, que en aquestes dates han continuat disfrutant lliurement els nipons, desafiant qualsevol intent de tancar-los a casa.

Notícies relacionades

El bon temps ha portat els japonesos massivament als carrers i parcs per participar en aquest ritual d’observació de la bellesa efímera dels brots blancs i rosats anomenat ‘hanami’, on mengen, beuen i practiquen esports en grup.

Malgrat que han sigut nombroses les cancel·lacions de viatges turístics al país en les últimes dates, als parcs es van barrejar japonesos i estrangers durant llargues hores.