PANDÈMIA GLOBAL

L'Índia decreta el confinament total durant 21 dies per frenar el coronavirus

La mesura afecta els 1.300 milions de persones del subcontinent asiàtic

india / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer ministre de l’Índia, Narendra Modi, ha anunciat aquest dimarts la decisió del Govern d’imposar el confinament a tot el país des d’aquesta mitjanit i per un període de 21 dies amb l’objectiu de frenar l’epidèmia de coronavirus. Es tracta de la tancada més gran d’aquest tipus en l’àmbit mundial, ja que afecta 1.300 milions de persones.

«Per salvar l’Índia i cada indi, estarà totalment prohibit sortir de casa», ha manifestat Modi en un discurs televisat a la nació, el segon en menys d’una setmana. 

El mandatari ha considerat que la mesura és «un pas essencial» en la «decisiva batalla contra la pandèmia» i ha explicat que, segons els experts sanitaris consultats, «un mínim de 21 dies és crucial per trencar el cicle d’infecció». «Pot semblar molt temps, però és l’única manera de garantir que tothom està fora de perill», ha afegit.

Durant aquest període de confinament, Modi ha recalcat que els subministraments bàsics estaran garantits i que es destinaran més recursos a reforçar el sistema sanitari.

Gairebé mig miler de contagis

Aquesta mesura ja estava en vigor des de fa una setmana a 75 districtes del país, inclosos les principals ciutats com Nova Deli, Bombai o Calcuta. A més, l’Executiu indi va imposar el tancament d’escoles, negocis i va cancel·lar tots els viatges aeris i ferroviaris.

Notícies relacionades

Fins ara, l’Índia ha reportat 482 casos positius de Covid-19 i nou morts, però l’alarma està augmentant a tota la regió davant de les perspectives de la seva propagació a comunitats empobrides i pels escassos recursos de sectors de la sanitat pública per fer front a l’epidèmia.

Funcionaris del Ministeri de Sanitat havien advertit que el virus s’estava estenent des de les grans ciutats índies, on va aparèixer per primera vegada, a petits nuclis urbans. «Aquesta tendència és preocupant, ja que les àrees rurals tenen una infraestructura limitada per lluitar contra el brot», va dir a Reuters un portaveu de l’estat occidental de Maharashtra, que va preferir mantenir-se en l’anonimat.