LA TREMOLOR ARRIBA A ÀUSTRIA

Un terratrèmol de 5,3 graus causa almenys una mort a Zagreb

El menor mort, de 15 anys, es trobava en una vivenda el sostre de la qual se li va ensorrar a sobre

Molts edificis han quedat severament malmesos, entre aquests la catedral de Zagreb

temblores sacuden capital de croacia causando danos materiales y heridos / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tres tremolors de terra amb magnituds de fins a 5,3 en l'escala de Richter han sacsejat aquest diumenge Zagreb i els seus voltants, cosa que ha causat almenys la mort d'un nen i danys materials. El menor, de 15 anys, es trobava en una vivenda el sostre de la qual s'ha ensorrat i ha sigut traslladat ja sense vida a l'hospital.

Poc després del primer sisme, el més fort, que va tenir lloc entorn de les 6.30 hora local, nombrosos ciutadans van sortir als carrers de la ciutat malgrat les restriccions imposades per les autoritats croates contra l'expansió del coronavirus.

Àustria i Eslovènia noten el moviment 

L'epicentre de la tremolor va ser a 7 quilòmetres al nord de Zagreb, a una profunditat de 10 kilòmetres, van informar les autoritats croates. El terratrèmol també es va sentir a Croàcia central, a la veïna Eslovènia, incloent la capital, Ljubljana, i al sud d'Àustria. Segons l'agència de notícies Hina, s'han produït talls de llum i d'aigua, així com alguns incendis a barris de la capital.

En torn a les 07.00 hores es va sentir una primera rèplica, amb una magnitud de 5,0, i uns 40 minuts més tard, una altra de més lleu de magnitud 3,7. Segons les imatges penjades a les xarxes socials, nombrosos vehicles han quedat malmesos per parts d'edificis que han caigut als carrers. Entre aquests hi ha la catedral de Zagreb, en ple centre de la ciutat, amb una agulla que ha quedat malmesa.

Després del sisme de magnitud 5.3Mw EMSC que va sacsejar Croàcia es reporten alguns danys, entre aquests aquesta la punta de la catedral de Zagreb.⛪️Es va construir entre 1093-1880Abans/Després pic.twitter.com/UVLtMPiX72— Fernando Caballero (@fernando_cr04) March 22, 2020

Notícies relacionades

Ràdio Croàcia va advertir als ciutadans que no es moguin pel centre de la ciutat a causa del perill de balcons i trossos d'edificis que puguin estar a punt de caure als carrers. No obstant, el Ministeri de l'Interior va recomanar als ciutadans sortir de casa per precaució en vista del perill de rèpliques noves i més fortes, això sí, sempre mantenint el distanciament social d'almenys un metre per evitar contagis amb el Covid-19. Fins ara Croàcia ha registrat uns 200 casos de coronavirus confirmats, amb una persona que ha mort.

Central nuclear pròxima

Uns 50 quilòmetres al nord-oest de Zagreb hi ha la central nuclear de Krsko, en territori de la veïna Eslovènia, operada en conjunt amb Croàcia. Segons l'agència de notícies eslovena STA, la central no ha patit danys, funciona amb normalitat, però els tècnics faran revisions addicionals de les instal·lacions.