mesura de seguretat

Suspeses les obres de la catedral de Notre-Dame pel coronavirus

Els operaris asseguraran durant aquest temps indefinit la contenció de l'estructura

zentauroepp49116035 files  this aerial file photo taken on june 12  2019 in the 190718163528

zentauroepp49116035 files this aerial file photo taken on june 12 2019 in the 190718163528 / LIONEL BONAVENTURE

1
Es llegeix en minuts

Les obres de reconstrucció de la catedral de Notre-Dame de París han sigut suspeses aquest dilluns fins a nova ordre per la pandèmia del coronavirus, segons ha indicat a EFE l’autoritat pública que dirigeix la restauració. «El general Jean-Louis Georgelin, al capdavant de la reconstrucció, ha decidit aquest matí la suspensió temporal dels treballs de restauració», ha assenyalat un portaveu. Consideren que no es poden garantir les mesures de seguretat imposades pel Govern per evitar el contagi dels treballadors.

Notícies relacionades

S’assegurarà durant aquest temps indefinit la contenció de l’estructura, que va patir un greu incendi el 15 d’abril del 2019 que va destrossar la seva reconeixible agulla i la coberta, així com la seva protecció, però les obres de restauració queden en suspens.

Malgrat la voluntat del president francès, Emmanuel Macron, de reconstruir el lloc en cinc anys, les obres d’aquest primer any s’han vist frenades en diverses ocasions per diferents imprevistos, com la contaminació de plom als voltants de la catedral, que va obligar també a una aturada de gairebé dos mesos l’estiu passat.