LA CURSA A LA CASA BLANCA

Kamala Harris també recolza la candidatura de Biden

La senadora es converteix en la sisena exaspirant demòcrata que li dona suport

L'exvicepresident és el gran favorit a les files demòcrates al costat de Sanders

zentauroepp52688734 september 6  2019  mac s apples  londonderry  new hampshire 200308190346

zentauroepp52688734 september 6 2019 mac s apples londonderry new hampshire 200308190346 / Keiko Hiromi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exvicepresident Joe Biden ha rebut aquest diumenge el suport formal de la senadora Kamala Harris, exaspirant a la candidatura presidencial demòcrata, que se suma així a l’onada de recolzaments d’altres antics rivals moderats davant l’ala més esquerrana del partit, representada pel senador Bernie Sanders.

«Ningú està més ben preparat que Joe per dirigir la nostra nació en aquests temps turbulents, i restaurar la veritat, l’honor i la decència al Despatx Oval. És amable [...] i realment escolta el poble nord-americà», ha exposat Harris en un comunicat.

Harris, que va abandonar la contesa a finals de l’any passat, s’uneix a la també senadora Amy Klobuchar, l’exalcalde de South Bend (Indiana), Pete Buttigieg, i l’exlegislador per Texas, Beto O’Rourke, que han anunciat recentment el seu recolzament a l’exvicepresident.

Cosa de dos

Biden ha recuperat la condició de favorit després de la seva contundent victòria en el ‘superdimarts’, jornada en què es van celebrar primàries a 14 estats, i aglutina el sector centrista del Partit Demòcrata amb l’objectiu de batre l’actual president, el republicà Donald Trump.

Així mateix, el multimilionari exalcalde de Nova York Michael Bloomberg va expressar el seu suport explícit poc després d’anunciar la seva retirada davant d’una decebedora actuació malgrat la seva enorme despesa de campanya. D’aquesta manera, la lluita a les primàries demòcrates és cosa de dos: Biden i el senador Bernie Sanders, que defensa una ambiciosa agenda de sanitat i educació pública universal.

Marge reduït

Notícies relacionades

Sanders es va endur dimarts Califòrnia, l’estat més poblat dels EUA, mentre que Biden va guanyar l’altra gran font de vots, Texas, però amb un marge més reduït. Queda la incògnita de la senadora Elizabeth Warren, pròxima a Sanders en les seves propostes progressistes. Warren es va retirar aquesta setmana i va assegurar que es prendria «un temps» abans de decidir sobre possibles suports.

La següent batalla dels aspirants demòcrates tindrà lloc dimarts, 10 de març, quan se celebraran primàries en sis estats més: Idaho, Michigan, Mississipí, Missouri, Dakota del Nord i Washington, en els quals es decidiran 352 delegats més. Biden lidera de moment el càlcul de delegats amb 664 davant els 573 de Sanders. Per obtenir la nominació final en la convenció demòcrata de juliol de Milwaukee són necessaris 1.991 delegats.