CRISI CLIMATOLÒGICA

Almenys nou morts per tornados a Tennessee

La tempesta ha causat danys greus al centre de la localitat de Nashville

zentauroepp52607386 a car crushed by a tree sits on a street after a tornado tou200303143234

zentauroepp52607386 a car crushed by a tree sits on a street after a tornado tou200303143234 / Mark Humphrey

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

Almenys nou persones han mort i unes 20 més han resultat ferides a Tennessee, arran del pas d’una poderosa tempesta que ha desencadenat tornados i ha causat danys greus al centre de Nashville, capital de l’estat, i altres localitats pròximes, han informat les autoritats.

Dues de les víctimes fatals han sigut a la ciutat de Nashville, on un dels tornados va sorprendre els habitants de matinada i va provocar l’ensorrament d’almenys 40 estructures, ha confirmat la policia metropolitana de la ciutat a través del seu compte de Twitter.

Quatre persones més han mort al comtat  de Putnam, a l’est de la capital, ha confirmat l’Oficina de l’Agutzil d’aquesta localitat, que ha indicat que la tempesta ha castigat especialment fort la zona entre les ciutats de Cookeville i Baxter, on diverses vivendes han resultat destruïdes.

Les autoritats del comtat de Wilson també han reportat dos morts, mentre que les de Benton, una defunció.

Estat d’emergència

 Tennessee va activar l’estat d’emergència i les escoles en diverses parts de l’estat, incloses les de la zona metropolitana de Nashville, una de les àrees més afectades, van suspendre les classes. Les autoritats informen que milers de residents es troben sense electricitat.

L’alcalde de Nashville, John Cooper, ha qualificat els danys a la ciutat com a «significatius» i ha informat que hi ha morts i ferits als hospitals, sense donar més detalls del nombre de víctimes.

«Nashville està ferida, i la nostra comunitat ha quedat devastada. El meu cor està amb els que han perdut éssers estimats. Assegureu-vos de donar un cop de mà al veí que necessiti ajuda i sortim-nos-en junts com a comunitat, una vegada més. Junts ens en sortirem i serem més forts», ha dit Cooper.

Segons mitjans locals, un dels tornados que es va formar va travessar el centre de la ciutat i va provocar danys seriosos en més de 40 edificis i d’altres han sigut evacuats per la possibilitat de fuites de gas.

Quedar-se a casa

Les autoritats de la capital de Tennessee han instat la població a quedar-se a casa mentre avaluen els danys, mentrestant, els edificis públics «no essencials» continuaran tancats.

Notícies relacionades

La Policia Local ha indicat que han desplegat agents especialitzats en rescat i recerca de desapareguts i que, a causa del tall de diverses carreteres, arribaran a les zones afectades, fins i tot a peu o en bicicleta.

Tennessee se celebren aquest dimarts eleccions primàries, en el que es coneix com el superdimarts, i diversos llocs de votació han sigut afectats o han hagut d’obrir més tard del previst, han dit les autoritats, que busquen com traslladar els electors a altres llocs per exercir el seu dret. 

Temes:

Estats Units