La ministra de Sanitat de Macron, candidata a l'alcaldia de París

Agnès Buzyn substituirà Benjamin Griveaux, que ha renunciat després de la de divulgació d'un vídeo de contingut sexual

Paris (France), 29/01/2020.- (FILE) French Health Minister Agnes Buzyn leaves the Elysee Palace after the weekly cabinet meeting in Paris, France, 29 January 2020 (reissued 16 February 2020). Buzyn is set to run for mayor of Paris representing the La Republique En Marche (LaREM) party of President Emmanuel Macron, replacing the party’s until-now candidate, Benjamin Griveaux, who dropped out of the race on 14 February 2020 following a sexual scandal. (Elecciones, Francia) EFE/EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Paris (France), 29/01/2020.- (FILE) French Health Minister Agnes Buzyn leaves the Elysee Palace after the weekly cabinet meeting in Paris, France, 29 January 2020 (reissued 16 February 2020). Buzyn is set to run for mayor of Paris representing the La Republique En Marche (LaREM) party of President Emmanuel Macron, replacing the party’s until-now candidate, Benjamin Griveaux, who dropped out of the race on 14 February 2020 following a sexual scandal. (Elecciones, Francia) EFE/EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON / CHRISTOPHE PETIT TESSON (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Efe

La ministra francesa de Sanitat, Agnès Buzyn, serà la nova candidata a l’alcaldia de París pel partit del president, Emmanuel Macron, en substitució de Benjamin Griveaux, que va renunciar divendres després de la divulgació d’un vídeo de contingut sexual.

El nom de Buzyn l’han filtrat aquest diumenge als mitjans membres de La República en Marxa (LREM), que havia reunit els seus òrgans directius a París per buscar una alternativa a Griveaux.

Una vegada que es faci pública la candidatura de Buzyn i amb això la seva probable renúncia com a ministra de Sanitat, es procedirà a una remodelació del Govern d’Édouard Philippe. Segons explica l’emissora France Info, va ser el mateix Macron qui l’ha convençut de llançar-se a la batalla per unes eleccions que se celebraran a dues voltes el 15 i el 22 de març.

Buzyn, que ha sigut un dels membres del Govern amb més visibilitat en les últimes setmanes perquè li ha correspost gestionar la crisi de l’epidèmia del coronavirus a la Xina i s’ha ocupat també de la reforma de les pensions, té ara el repte de convèncer en menys d’un mes els electors de París perquè li donin el seu vot.

Hidalgo i Dati, rivals complicades

Un desafiament complicat tenint en compte que des de fa setmanes les enquestes relegaven el seu predecessor Griveaux en el millor dels casos a la tercera posició dels candidats per aconseguir l’ajuntament de la capital, per darrere de l’actual alcaldessa, la socialista Anne Hidalgo, i de la conservadora Rachida Dati.

Notícies relacionades

Col·locar una personalitat amb la notorietat de Buzyn al capdavant de la llista de La República en Marxa (LREM) és una manera d’intentar generar un electroxoc a la campanya i invertir la tendència.

Buzyn, metge de 57 anys i mare de tres fills, ha destacat al capdavant del Ministeri de Sanitat per la seva professionalitat i pel seu caràcter discret.