ESCÀNDOL A L'ÀFRICA

La primera dama de Lesotho, acusada d'assassinar l'exdona del seu marit

La víctima va morir a trets dos dies abans que Thomas Thabane prengués possessió com a primer ministre per segona vegada el 2017

zentauroepp52134595 thomas thabane200205123526

zentauroepp52134595 thomas thabane200205123526 / Michael Brochstein

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actual dona del primer ministre de Lesotho (sud de l’Àfrica), Maesaiah Thabane, ha sigut declarada sospitosa aquest dimarts de l’assassinat  de Lipolelo, la primera dona de Tom Thabane. Segons han informat fonts policials del país africà, Maesaiah està sota custòdia policial després d’haver tornat del seu país d’origen, del qual s’havia escapat el passat 10 de gener per evitar la seva ordre d’arrest.

Després de ser interrogada per les autoritats, la dona ha sigut acusada d’assassinat en relació amb la mort de Lipolelo, que va morir a trets a les portes de la seva casa a Maseru dos dies abans que Tom Thabane prengués possessió com a primer ministre per segona vegada. Thomas Thabane va inaugurar la seva segona investidura després de l’assassinat de la seva exdona i diversos anys de gran inestabilitat política.

L’escàndol de l’acusació de l’assassinat a l’actual dona del governant ha desencadenat una crisi política a Lesotho.

Crisi política al país

El mateix primer ministre, de 80 anys, va ser interrogat el passat 22 de gener a la seva residència. El cas ja ha desencadenat una greu crisi política en la petita monarquia constitucional del sud de l’Àfrica.  

Arran dels fets, al mateix Thabane se l’acusa d’haver intentat expulsar del seu lloc a l’actual cap de la policia del país, Holomo Molibeli, pel seu afany d’investigar la primera dama. Aquest conflicte ens tots dos va provocar que sortís a la llum una carta en la qual el policia afirmava que tenia proves de trucades fetes al número del primer ministre des del lloc de l’assassinat.

Notícies relacionades

A més, el càrrec de Thomas Thabane actualment penja  d’un fil, ja que segons el seu propi partit, el Congrés de Tots els Basutos (ABC, per les seves sigles en anglès), va acceptar el mes passat dimitir, tot i que la renúncia encara no s’ha fet efectiva.

La monarquia constitucional de Lesotho, que encapçala el rei Letsie III, ha viscut nombrosos cops d’Estat des que el país es va independitzar del Regne Unit el 1966.

Temes:

Assassinats