ALERTA AL REGNE UNIT

Un mort i tres ferits a Londres en un atac terrorista

L'agressor, Sudesh Amman, va apunyalar dues persones abans de ser abatut per la policia

L'atacant feia poc que havia sortit de la presó després de complir la meitat de la pena

zentauroepp52101181 int200202172903

zentauroepp52101181 int200202172903 / Kirsty O Connor

2
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

El terrorisme va tornar a colpejar diumenge els carrers de Londres.  Poc després de les dues del migdia un home va apunyalar dos membres del públic al barri de Streatham al sud de la capital. L’agressor, identificat com a Sudesh Amman, va ser abatut immediatament pels trets de la policia. L’home portava lligat al cos falsos explosius. Un dels ferits estava en estat crític, la vida de cap altre dels apunyalats corria perill. Un tercer ferit va patir lesions lleus a causa d’uns talls amb uns vidres després dels trets dels agents.

Condemnat per terrorisme

L’agressor, segons va avançar la BBC, havia sortit recentment de la presó després d’haver complert 18 mesos de presó per possessió i distribució de propaganda extremista. Amman havia sigut condemnat a tres anys, va ser posat en llibertat a meitat de la sentència, d’acord amb el que estableix l’actual legislació, malgrat estar considerat com un element perillós. L’individu estava sota una activa vigilància de les forces antiterroristes, raó per la qual els agents van poder actuar amb tanta rapidesa. És el segon atac en pocs mesos amb aquest perfil. L’agressor de l’atemptat del novembre al pont de Londres també havia complert condemna per terrorisme i sortit de la presó abans de completar la sentència. El Govern demanarà una revisió urgent de l’actual legislació.

Testimonis directes van afirmar que l’home va entrar primer en un comerç i va començar a atacar els clients. Després va sortir al carrer i va apunyalar una dona, possiblement una ciclista. La seqüència de com van passar els fets encara era confusa. Streatham High Road és un carrer ple de botigues que estaven obertes i estaven molt freqüentades en el moment de l’atac. La impressió és que l’agressor va triar les seves víctimes a l’atzar, en un incident molt similar al que va tenir lloc al London Bridge fa uns mesos. En aquest cas, no obstant, l’atacant estava sent seguit per policies de paisà, que després dels apunyalaments el van abatre a trets.

Policies de paisà

Notícies relacionades

«Vaig veure un home jove, de cabells llargs, que portava una cosa a sobre i tres homes que corrien darrere d’ell apuntant-lo amb una pistola. Després ens van dir que els que anaven corrent darrere seu eren policies», va explicar a la BBC Karker Tahir, de 28 anys, un perruquer que estava treballant en una barberia en el lloc dels fets. Un altre testimoni, Gulled Bulhan, de 19 anys, va presenciar el moment dels trets davant una farmàcia. «Estava travessant el carrer i vaig veure un home amb un matxet a la mà i unes bombones platejades al seu pit, a qui empaitaven, per la qual cosa vaig creure que eren policies de paisà. Li van disparar. Vaig sentir tres trets».

Un cotxe camuflat, pertanyent pel que sembla d’aquests agents, havia tingut un accident poc abans als voltants del lloc. Luke Black va explicar a una reportera de ‘The Guardian’  que estava amb un amic  «quan vam veure la gent corrent i cridant. No sabíem el que passava i pensàvem que eren uns nois. Només quan vam arribar a Boots (la farmàcia) vam veure el cos a terra. Ens va fer por perquè vam sentir rumors que l’home portava una cosa enganxada al pit. La policia va arribar immediatament. Hi havia molta tensió en l’aire».