INVESTIGACIÓ

L'Iran deté diverses persones per la demolició de l'avió ucraïnès

Rouhani afirma que castigaran «tots els responsables» i considera que el llançament del míssil va ser «un error imperdonable»

zentauroepp51731860 avion iran200114094005

zentauroepp51731860 avion iran200114094005 / MEDIA LUNA ROJA DE IRAN TWITTER

1
Es llegeix en minuts
Agencias

La justícia de l’Iran ha detingut diverses persones pel seu paper en la demolició de l’avió ucraïnès a causa, segons Teheran, d’un míssil llançat accidentalment, segons ha informat aquest dimarts un portaveu judicial, Gholamhossein Esmaili.

El portaveu no ha detallat ni el nombre d’arrestats ni el seu grau d’implicació en el llançament del míssil. No obstant, l’agència oficial iraniana, Fars, ha informat que entre els arrestats hi ha la persona que va penjar a internet i va distribuir per les xarxes socials el vídeo en el qual es veu com el míssil impacta a l’avió d’Ukranian Airlines.

Aquestes detencions s’han conegut després que en un discurs televisat, el president iranià, Hassan Rouhani, hagi insistit que es castigaran tots els responsables de la matança aèria, en la qual van morir 176 persones dimecres passat.

«Va ser un error imperdonable... una persona no pot ser l’única responsable de l’accident aeri», ha afegit, mentre ha considerat que l’admissió, per part de l’Exèrcit iranià, de l’error és un «bon primer pas». «Hem d’assegurar a la gent que no tornarà a passar una cosa així», ha remarcat Rouhani.

30 arrestats per les protestes

Notícies relacionades

Mentrestant, continuen les protestes al carrer en contra del Govern per haver fet caure l’avió ucraïnès. Segons ha explicat Esmaili, 30 persones han sigut detingudes per aquestes manifestacions. Ahir dilluns, l’Executiu va negar que les forces de seguretat disparessin amb armes de foc contra els manifestants malgrat alguns vídeos que han circulat per les xarxes socials.

La demolició de l’avió va tenir lloc després de l’escalda de tensió més gran entre Teheran i Washington, i va tenir com a punt àlgid l’assassinat, per part dels EUA, del poderós general iranià Qasem Soleimani.

Temes:

Iran