CRISI A L'ORIENT MITJÀ

Els EUA imposen noves sancions contra alts càrrecs i indústries de l'Iran

zentauroepp51675005 us secretary of state mike pompeo announces new sanctions on200110171007

zentauroepp51675005 us secretary of state mike pompeo announces new sanctions on200110171007 / NICHOLAS KAMM

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Administració dels Estats Units ha anunciat aquest divendres noves sancions econòmiques contra vuit alts càrrecs iranians, entre ells el secretari del Consell de Seguretat Nacional Suprem, Ali Shamkhani, als 17 «productors més grans» d’acer, ferro i coure del país, així com a tot aquell que faci negocis amb l’Iran en resposta a l’atac amb míssils a dues bases amb tropes nord-americanes a l’Iraq.

«Aquestes sancions continuaran fins que el règim aturi el finançament del terrorisme global i es comprometi a no comptar mai amb armes nuclears», ha manifestat el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, en una compareixença des de la Casa Blanca al costat del secretari d’Estat, Mike Pompeo.

Notícies relacionades

Durant la seva intervenció, Pompeo ha tornat a defensar l’assassinat, per part d’un dron de l’Exèrcit dels EUA, del general iranià Qasim Soleimani, al considerar que l’amenaça d’un atac era «imminent».

Sobre la investigació de l’accident de l’avió ucraïnès, el secretari d’Estat dels EUA ha insistit que un míssil iranià va fer caure l’aparell i ha remarcat que quan acabi la investigació «nosaltres i el món prendrem la resposta adequada».