Catàstrofe mediambiental

El primer ministre d'Austràlia admet errors en la gestió dels incendis

El 'mea culpa' arriba després que divendres milers de persones es manifestessin a diverses ciutats per demanar la seva dimissió

zentauroepp51555435 australia200102114725

zentauroepp51555435 australia200102114725 / STRINGER

1
Es llegeix en minuts
Efe

Aquest diumenge el primer ministre d’AustràliaScott Morrison, va admetre que s’han pogut cometre errors en la gestió dels incendis  forestals que arrasen el país i per la qual ha rebut fortes crítiques.

«Hi ha coses que es podrien haver gestionat molt millor sobre el terreny» va afirmar el primer ministre en una entrevista amb la cadena pública de televisió ABC, en què a més va anunciar que es posarà en marxa una investigació pública sobre la resposta als incendis.

La disculpa del qüestionat primer ministre arriba després que divendres milers de persones es manifestessin a diverses ciutats d’Austràlia per demanar que dimitís demanar que dimitís a més d’exigir al Govern més mitjans contra la crisi climàtica i per lluitar contra els incendis forestals, que ja han deixat 28 morts i milers de cases calcinades.

australia / periodico

Morrison, que s’ha erigit en defensor d’indústries contaminants com la del carbó i s’ha negat a relacionar la crisi climàtica ambl’agreujament dels incendis forestals, ha sigut objecte de nombroses critiques en les últimes setmanes.

Molt qüestionat

El primer ministre conservador va ser molt qüestionat per anar-se’n de vacances sense avisar a Hawaii (EUA) en plena crisi abans de Nadal i durant les seves visites a les zones afectades ha vist de primera mà el rebuig d’alguns veïns que s’han negat a donar-li la mà i fins i tot l’han insultat.

En relació amb les seves polítiques per fer front als efectes de la crisi climàtica, Morrison va dir durant l’entrevista que «el Govern continuarà amb els seus esforços per assolir els objectius» de reducció d’emissions, sense precisar res més.

Notícies relacionades

Des que van començar el setembre passat, els incendis han arrasat una superfície de més de 8 milions d’hectàrees, equivalent a la d’Irlanda, i es calcula que fins a mil milions d’animals salvatges podrien haver mort, mentre continua la temporada seca i d’incendis.

Després de diverses jornades crítiques per les altes temperatures, la setmana que ve s’han pronosticat un clima més fred cosa que podria donar una treva als bombers que lluiten contra els devastadors incendis per tot el país.