Eleccions a Taiwan

Tsai Ing-wen, un dic liberal contra la Xina

La líder taiwanesa revalida la presidència i encara un segon mandat marcat per les pressions xineses

Taipei (Taiwan), 11/01/2020.- Taiwan President Tsai Ing-wen reacts as she celebrates winning in the presidential elections in Taipei, Taiwan, 11 January 2020. Tsai Ing-wen was re-elected as president of Taiwan on 11 January after a landslide victory over Kaohsiung city Mayor Han Kuo-yu, from Taiwan’s China-friendly opposition KMT party. (Elecciones) EFE/EPA/HOW HWEE YOUNG

Taipei (Taiwan), 11/01/2020.- Taiwan President Tsai Ing-wen reacts as she celebrates winning in the presidential elections in Taipei, Taiwan, 11 January 2020. Tsai Ing-wen was re-elected as president of Taiwan on 11 January after a landslide victory over Kaohsiung city Mayor Han Kuo-yu, from Taiwan’s China-friendly opposition KMT party. (Elecciones) EFE/EPA/HOW HWEE YOUNG / HOW HWEE YOUNG (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Adrián Foncillas
Adrián Foncillas

Periodista

ver +

Tsai Ing-wen, de 63 anys, afronta el seu segon i últim mandat amb els mateixos problemes: una economia que va deixar enrere els seus dies gloriosos i les pressions xineses per avançar en la reunificació. Les seves fites en el primer són humils però la joventut l’ha votat en massa per les seves polítiques socials, que inclouen el matrimoni homosexual, la protecció de les minories o les energies verdes.

Notícies relacionades

Tsai, la menor d’11 germans, va estudiar a la prestigiosa Escola d’Economia i Ciències Socials de Londres, va negociar l’entrada de Taiwan a l’Organització Mundial del Comerç i es va afiliar a un Partit Progressista Democràtic (PDP, en les seves sigles en anglès) esclerotitzat que patiria poc després una derrota històrica. Va fracassar en el seu primer assalt a la presidència, el 2012, però va guanyar amb comoditat quatre anys després.

La primera dona a arribar a la presidència de Taiwan va a contrapel en la política asiàtica. La seva solteria i absència de fills li ha valgut els atacs dels sectors més rancis. També la seva fortalesa davant de Pequín li ha costat qualificatius feridors de la premsa xinesa.

Temes:

Xina Taiwan