FOCS SENSE CONTROL

Austràlia ordena més evacuacions pels incendis, que ja han causat 17 morts

Els bombers insten els turistes a marxar de la costa sud de Nova Gal·les del Sud abans que sigui massa tard

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats d’Austràlia han confirmat aquest dijous la mort d’una altra persona a causa dels incendis que cremen al sud-est del país, i ja en són 17 les víctimes mortals per la plaga de focs. El Govern de Scott Morrison ha ordenat noves evacuacions de milers de persones residents a les zones afectades per les flames.

austriala / periodico

El cap de govern de l’estat de Victòria, Daniel Andrews, ha sigut qui ha confirmat la que és la primera mort que es registra en aquesta jurisdicció. A més, s’hi afegeix un altre mort a l’estat veí de Nova Gal·les del Sud, el més afectat i on vivien la resta de víctimes mortals. 

«La prioritat avui és combatre el foc i evacuar, posar a la gent sana i estàlvia. El que és absolutament important és que continuem mantenint el focus en aquestes tasques tan importants», ha recalcat el primer ministre australià, Scott Morrison, en roda de premsa.

Crides a abandonar la costa de Nova Gal·les del Sud 

Els bombers han demanat als turistes  que marxin abans que sigui massa tard de la costa sud de Nova Gal·les del Sud atesa la previsió de «condicions perilloses» per a aquest dissabte amb temperatures de més de 40 graus centígrads i forts vents.

Imatges a les xarxes socials mostraven llargues cues d’automòbils a les carreteres d’aquesta zona, aprofitant que s’han reobert diversos trams i malgrat la poca visibilitat en algunes parts a conseqüència del fum.

Les autoritats d’aquest estat, on han cremat 3,6 milions d’hectàrees, el 70% de l’àrea calcinada a tot el país, també han ordenat l’evacuació del parc nacional de Kosciuszko a causa de la proximitat d’un altre focus que ha arrasat 130.000 hectàrees.

Evacuacions a Mallacoota

A Victòria, l’Exèrcit s’ha desplegat per evacuar per aire i per mar unes 4.000 persones assetjades en una platja de Mallacoota, una popular zona turística del sud-est del país.

Notícies relacionades

La ministra de Defensa d’Austràlia, Linda Reynolds, ha explicat que personal de la Marina fa arribar ajuda a comunitats aïllades a prop de Mallacoota i transporta bombers i ferits.

Mallacoota, localitat costanera d’uns mil habitants del municipi d’East Gippsland, és la zona més afectada pels incendis a Victòria, amb prop d’un centenar de vivendes calcinades.