DES DE SETEMBRE

Tres noves víctimes eleven a 16 els morts pels incendis a Austràlia

Els bombers treballen en un centenar de focs a Nova Gal·les del Sud, l'estat més afectat

Les flames han calcinat més de tres milions d'hectàrees al país en només quatre mesos

7faebe36-28b9-4f44-ab7d-bbe9ea0b8863-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dimecres, els incendis forestals a Austràlia han causat tres morts, així que el número total de morts ascendeix a 16 en els últims mesos. Mentrestant, helicòpters militars recolzen les tasques d’extinció i rescat de persones en risc.

«Avui tenim tres morts», ha dit el subcomissionat de la Policia de Nova Gal·les del Sud, Gary Worboys, en una roda de premsa a Sydney, en què ha afegit que hi ha una persona desapareguda. Els focs també han destruït desenes de vivendes i han causat tres ferits en aquest estat situat al sud-est del país, que pateix focs incontrolats des del setembre passat.

Els bombers es troben combatent les flames i intentant contactar amb les comunitats aprofitant un descens en les temperatures abans de dissabte, quan s’esperen que s’arribin als 40 graus.

Evacuacions

Unes 50.000 vivendes es troben sense electricitat a la costa sud de Nova Gal·les del Sud, l’estat més afectat pels incendis d’aquesta temporada i on uns 2.500 bombers combaten més d’un centenar d’incendis.

El cap de govern de Victòria, Daniel Andrews, va dir a la premsa que s’ha enviat ajuda militar, aliments, aigua i combustible a les zones afectades pels incendis en aquest estat, principalment a la regió d’East Gippsland. S’han desplegat helicòpters militars i barcos de la policia i la Marina per assistir en les tasques d’evacuació de milers de persones atrapades en una platja de la localitat de Mallacoota, situada a East Gippsland.

Notícies relacionades

Aquest dimecres s’ha enviat a la zona de desastre dos helicòpters Black Hawk i un Taipan, i es preveu que dos Chinooks arribin divendres. Els aparells ajudaran els bombers en les evacuacions, així com en el transport de menjar, combustible i medicaments a les comunitats remotes o aïllades pels focs.

Els incendis a Austràlia, considerats uns dels pitjors de les últimes dècades, han calcinat més de tres milions d’hectàrees des del setembre passat. Aquesta temporada, els focs van començar molt abans de l’estiu austral, que comença al desembre i finalitza al març.