De l'M5S

Dimiteix el ministre d'Educació d'Itàlia en protesta pels Pressupostos

Algunes fonts apunten que el ministre té intenció de deixar el partit per formar un grup parlamentari autònom amb altres membres descontents de l'M5S

zentauroepp51499182 10 12 2019 el ministro de educaci n  universidad e investiga191226092138

zentauroepp51499182 10 12 2019 el ministro de educaci n universidad e investiga191226092138 / Jesus Hellin - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Efe

El ministre d’Educació d’ItàliaLorenzo Fioramonti, va presentar la seva dimissió al primer ministre, Giuseppe Conte, segons informen aquest dijous els mitjans, que asseguren que es tracta d’una protesta per la llei de Pressupostos generals del 2020 aprovada dilluns passat.

Fioramonti, del Moviment 5 Estrelles (M5S), ja havia declarat fa algunes setmanes que dimitiria si no estava d’acord amb els pressupostos.

El ministre pretenia que els fons a l’educació arribessin, almenys, als3.000 milions d’euros en la llei de pressupostos del 2020 i és un ferm defensor de mantenir l’augment de l’IVA, que al final va ser eliminat.

Segons els mitjans, que citen fonts de l’executiu italià, el ministre té intenció de deixar el partit per formar un grup parlamentari autònom amb altres membres descontents de l’M5S, però continuarà recolzant el Govern, que es va formar l’agost passat entre la seva formació i el Partit Demòcrata i altres forces progressistes.

Crisi climàtica

El ministre de 42 anys i professor d’Economia Política a la Universitat de Pretòria, a Sud-àfrica, va anunciar la introducció en el currículum escolar d’una assignatura obligatòria sobre la crisi climàtica.

Notícies relacionades

A més també va proposar l’augment dels impostos en la brioixeria i les begudes ensucrades per protegir la salut dels nens, cosa que al final es va incloure tot i que amb moltes controvèrsies en la llei de Pressupostos.

El Govern encara no ha respost a la dimissió presentada per Fioramonti, però suposa el primer revés en l’Executiu, però sobretot al Moviment 5 Estrelles, que en aquests últims mesos ha perdut cinc parlamentaris que han abandonat el partit.