PROTESTES

Indignació a l'Índia després de la violació i assassinat d'una jove veterinària

El Parlament del país viu un tens debat en el qual alguns diputats exigeixen un càstig ràpid i exemplar

zentauroepp51181523 fotodeldia  epa9614  nueva delhi  india   02 12 2019   varia191202160655

zentauroepp51181523 fotodeldia epa9614 nueva delhi india 02 12 2019 varia191202160655 / RAJAT GUPTA

2
Es llegeix en minuts
Efe

L’Índia  va viure aquest dilluns diverses manifestacions i agitats debats al Parlament reclamant l’enduriment de les penes per violència sexual, arran de la recent violació en grup i assassinat d’una jove veterinària.

Amb pancartes amb els lemes «Pregunta, escolta i respecta», «¿Quina part del «NO» no has entès?» o «No hi ha sexe sense consentiment», diversos centenars de manifestants van reclamar en una protesta en el centre de Nova Delhi el final de les agressions a les dones.

A més, van demanar investigacions «científiques i ràpides» dels casos de violència sexual i judicis «ràpids i justos» per als acusats, va manifestar a Efe Poonam, la secretària general de Pragatisheel Mahila Sangathan (Agrupació de Dones Progressistes), una de les organitzacions convocants de la protesta.

Onada d’indignació

Les manifestacions van tenir lloc també en altres ciutats de l’Índia, com l’oriental Calcuta o la meridional Hyderabad, on la setmana passada va passar la violació en grup i assassinat que va desencadenar aquesta onada d’indignació a tot el país.

La víctima, una veterinària de 26 anys, va ser enganyada per quatre homes, que primer van punxar les rodes de la seva motocicleta i després, mentre fingien que l’ajudarien a reparar-la, la van portar per força a una habitació on la van violar en grup i van asfixiar, per a continuació cremar el seu cos amb gasolina.

Debat tens

El parlamentari Revanth Reddy, representant de l’opositor Partit del Congrés a l’estat de Telangana, del qual Hyderabad és la seva capital, va ser un dels participants aquest dilluns en la manifestació de Nova Delhi, on va reclamar que «pengin els culpables com més aviat millor», segons va escriure en el seu compte oficial de Twitter.

El debat a l’hemicicle del Parlament indi també va ser tens, amb contínues crides a una acció ràpida contra els culpables com més exemplar possible, per evitar així que successos com aquest es tornin a repetir.

«Aquest tipus de gent (els violadors) necessiten ser presentats en públic ilinxat», va manifestar la parlamentària i actriuJaya Bachchan, del partit Samajwadi i dona de l’icònic actor de Bollywood Amitabh Bachchan.

Bachchan no va ser l’única a sol·licitar accions contundents contra els violadors.

Lleis més dures

Notícies relacionades

«Les quatre persones que van cometre aquest crim haurien de ser penjades abans del 31 de desembre», va sentenciar la parlamentària Vijila Sathyanath, del regional AIADMK.

Les lleis contra les agressions sexuals es van endurir a l’Índia després que una jove universitària morís després de ser violada i torturada per sis homes en un autobús el 2012 en Nova Delhi, en un cas que va transcendir les fronteres, i que va marcar un abans i un després, tot i que no va evitar que aquests delictes continuïn repetint-se.