SETGE AL GIHADISME

Condemnats a mort els autors de l'atac terrorista a un restaurant a Bangladesh

Un total de 22 persones, 17 d'elles estrangeres, van ser assassinades a cop de matxet el 2016

Més duna vintena de morts en latac a un restaurant a Bangla Desh / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un tribunal antiterrorista de Bangladesh ha condemnat aquest dimecres a mort  set dels vuit acusats per l’atac gihadista al restaurant Holey Artisan el 2016, un atemptat que va commocionar el país asiàtic al conèixer-se que la majoria dels 22 morts, 17 d’ells estrangers, van ser assassinats a cop de matxet.

El Tribunal Especial Antiterrorista «va condemnar a mort set acusats i en va absoldre un, Boro Mizan, ja que l’acusació en contra seu no va poder provar-se», va afirmar a Efe Delwar Hossain, advocat defensor de quatre dels acusats de pertànyer al grup gihadista local Jamaatul Mujahideen Bangladesh (JMB).

Els condemnats es consideren autors intel·lectuals i logístics de l’atemptat, mentre que els cinc atacants que van penetrar al restaurant l’1 de juliol del 2016 van morir després de ser abatuts per les forces d’elit, cosa que no va evitar que els gihadistes torturessin els ostatges durant hores abans de matar-ne molts a cop de matxet.

«Crim atroç»

«El Tribunal, en el seu dictamen, va afirmar que és un crim atroç i els atacants el van cometre i van fer malbé la imatge del país per establir la llei islàmica. A més van provar de mostrar que el (grup gihadista) Estat Islàmic (EI) hi estava involucrat», va relatar als mitjans al sortir del Tribunal el fiscal Abdullah Abu.

«Estem contents amb aquest veredicte», va dir, tot i que va afegir que encara han de decidir si apel·laranl’absolució  del vuitè acusat

La sentència considera que els condemnats a mort Jahangir Alam, Rashed, Sohel Mahfuz, Raklbul Islam Regan, Hadiur Rahman, Shariful Islam Khalid i Mamunur Rashid Ripon provaven d’instal·lar una base de l’EI a Bangladesh, un país on predomina l’islam moderat.

Tots ells van ser arrestats entre el juliol del 2016 i el gener d’aquest any, i juntament amb l’absolt Boro Mizan estaven acusats d’assassinat per participar en l’organització, entrenament i subministrament d’armes per a l’atac.

Notícies relacionades

La policia de Bangladesh va determinar que en l’atac van participar-hi 21 persones, de les quals 13, inclosos els cinc atacants, van morir en l’atac i en operacions policials posteriors, entre ells el canadencbengalí Tamim Chaudhry, mort l’agost del 2016 i al qual la policia considerava el cervell de l’atemptat.

A més dels nou italians, set japonesos i la dona índia assassinades al Holey Artisan, també van resultar morts en l’atac set ciutadans bengalís més, entre ells dos policies i dos empleats del restaurant.