INCENDIS A AUSTRÀLIA

Un dens núvol de fum tòxic envolta Sydney

Les autoritats aconsellen als veïns que es quedin a casa per evitar riscos en la seva salut

zentauroepp50979270 dpatop   19 november 2019  australia  sydney  an aerial view191119192055

zentauroepp50979270 dpatop 19 november 2019 australia sydney an aerial view191119192055 / Neil Bennett AAP dpa

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Un gegantí núvol de fum blanc ha envoltat aquest dimarts la ciutat de Sydney en una densa boira tòxica provinent dels incendis que estan devastant la costa est d’Austràlia des de divendres passat.

Segons informes oficials, els nivells de contaminació han arribat a cotes «perilloses» a la ciutat, comparables als observats recentment a la capital índia, Nova Delhi. Les autoritats australianes han aconsellat als residents evitar l’activitat física a l’aire lliure i que es quedin a casa fins que la boira desaparegui per evitar intoxicacions.

La densa boira que cobreix els carrers de Sydney. / RICK RYCROFT (AP)

Sis persones han mort i centenars de llars han sigut destruïdes per incendis forestals als estats de Nova Gal·les del Sud i Queensland des del començament de la temporada d’incendis al setembre.

Més risc demà

Per demà dimecres, s’esperen temperatures més altes, al voltant de 40 graus, així com forts vents i baixa humitat, cosa que augmenta el risc d’incendis.

Notícies relacionades

Més de 110 focs continuen actius. Centenars de cases han sigut danyades o destruïdes, i s’han cremat més d’un milió d’hectàrees de vegetació.

Aquests incendis passen cada any en la immensa illa-continent durant la primavera i l’estiu australs. Però aquest any, la temporada d’incendis ha sigut particularment primerenca i violenta i podria ser una de les pitjors registrades en el país.