CRISI A XILE

Sebastián Piñera, al seu laberint

La protesta contra el model econòmic i institucional es radicalitza i el president no troba la manera de normalitzar el país

zentauroepp50752538 topshot   a riot police officers is reached by a petrol bomb191105111245

zentauroepp50752538 topshot a riot police officers is reached by a petrol bomb191105111245 / CLAUDIO REYES

1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

L’esclat social xilè ja no clama només per millores de conjuntura sinó que s’ha acarnissat amb la religió del mercat i la Constitució llegada pelgeneral Augusto Pincohet.  El president Sebastián Piñera s’ha vist forçat a dur a terme una reforma de la Carta Magna en nom de la pau social, tot i que no sembla que la mesura aturi una protesta en què els manifestants resignifiquen símbols, canvien noms de carrers, enderroquen estàtues, remouen bustos.

Notícies relacionades

Gestos espontanis i iracunds que mostren el calat de l’enuig col·lectiu. No es vol viure més en un país onl’1% de les llars de més ingressos acapara més d’una quarta part de la riquesa i el 50% de les famílies menys afavorides, el 2,1%.

Deutes crediticis

Un país on el 26% de les persones carreguen amb deutes crediticis, les pensions són de 205 dòlars, les universitats públiques costen a l’any 7.654 dòlars i es consumeixen els medicaments més cars de la regió.

Temes:

Xile