Escàndol públic

El bisbe de Nova York és acusat d'abús sexual contra un menor

El líder catòlic Nicholas DiMarzio és assenyalat per Mark Matzek d'aquests fets quan la presumpta víctima tenia 11 anys i era escolà en una església a Nova Jersey a mitjans de la dècada dels 70

nueva-york-obispo

nueva-york-obispo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cap de l’Església catòlica al districte de Brooklyn, a Nova York, el bisbe Nicholas DiMarzio, afronta una acusació d’haver abusat sexualment d’un nen d’11 anys en la dècada dels 70, segons informen mitjans locals, tot i que el bisbe ho nega tot.

La queixa contra el bisbe de la Diòcesi de Brooklyn, es remunta a mitjans de la dècada dels 70, quan la presumpta víctima, identificat com a Mark Matzek, ara de 56 anys, era escolà en una església a la ciutat de Jersey City, a Nova Jersey.

Preparen denúncia legal

D’acord amb Mitchell Garabedian, advocat de Matzek, llavors DiMarzio era sacerdot a Jersey City i afirma que el capellà Albert Mark, que ja va morir, també va participar del presumpte abús.

Notícies relacionades

L’advocat de Matzek té previst presentar una demanda contra el bisbe DiMarzio, que el mes passat va ser designat pel papa Francesc per investigar denúncies contra sacerdots a la Diòcesi de Buffalo, al nord de l’estat de Nova York.

Garabedian ha informat elslíders de l’Església catòlica a Nova Jersey de la seva intenció de presentar una demanda en nom del seu client, de qui presumptament van abusar repetides vegades fa més de 40 anys.