Abusador de nens

Austràlia ratifica la condemna per pederàstia contra el cardenal George Pell

La justícia rebutja els arguments presentats per la defensa

El Vaticà respecta la decisió judicial i recorda que el religiós té dret a apel·lar

condenan a seis anos de carcel por pederastia al cardenal george pell / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un tribunal australià ha ratificat la condemna a sis anys de presó per pederàstia imposada al cardenal George Pell, l’antic tresorer i exnúmero tres del Vaticà.

La presidenta del Tribunal Suprem de Victoria, Anne Ferguson, ha explicat a l’inici de la lectura de la voluminosa resolució que dos dels tres jutges van desestimar l’apel·lació presentada per la defensa del cardenal.

George Pell / Mark Dadswell (REUTERS)

Resposta del Vaticà

El Vaticà ha anunciat que "pren nota" i respecta la decisió del tribunal australià, però ha recordat que Pell sempre ha mantingut la seva innocència.

"La Santa Seu reitera el respecte al sistema judicial australià, com ja va fer el 26 de febrer quan es va anunciar el veredicte en primera instància", ha assenyalat en una declaració el portaveu vaticà, Matteo Bruni, sobre el que va ser tresorer i exnúmero tres del Vaticà.

"Mentre continuen desenvolupant-se els procediments, la Santa Seu recorda que el cardenal sempre ha mantingut la seva innocència al llarg del procés judicial i que té dret a apel·lar el Tribunal Superior", ha afegit.

"La Santa Seu confirma la seva proximitat a les víctimes d’abús sexual i el seu compromís de perseguir, a través de les autoritats eclesiàstiques competents, aquells membres del clergat que cometin tals abusos", ha conclòs la declaració.

Justícia per a les mates 

Notícies relacionades

Pell, que està empresonat des del febrer, es va convertir el desembre en el màxim jerarca de l’Església catòlica en ser declarat culpable de cinc càrrecs de pederàstia, entre els quals, per penetració oral, contra dos nens del cor de l’escola St Patrick’s de la ciutat de Melbourne entre el 1996 i el 1997. 

Als afores del tribunal, un grup de sobrevivents i pare de víctimes d’abusos sexuals, van celebrar la sentència.