A Washington

Trump, xiulat en les Sèries Mundials de beisbol

El president dels Estats Units assisteix al cinquè partit entre els Nacionals i els Astres on el cuiner José Andrés fa el llançament inicial

27 October 2019- Washington DC- United States President Donald J. Trump participates in a moment to salute the military during game five of the World Series at Nationals Park in Washington DC. The Washington Nationals and Houston Astros are tied at two games going into tonight’s game.  (CONTACTO)

27 October 2019- Washington DC- United States President Donald J. Trump participates in a moment to salute the military during game five of the World Series at Nationals Park in Washington DC. The Washington Nationals and Houston Astros are tied at two games going into tonight’s game. (CONTACTO) / Contacto (Contacto)

2
Es llegeix en minuts

El cuiner espanyol José Andrés va fer el llançament inicial del cinquè partit de la Sèrie Mundial que diumenge a la nit van disputar, al Nationals Park, els Nacionals de Washington contra els Astres de Houston, al qual va assistir el president nord-americà Donald Trump, que va ser esbroncat.

 

El màxim dirigent dels Estats Units va complir amb la seva agenda d’assistir al cinquè partit de la Sèrie Mundial, però la seva presència ni va agradar als aficionats ni tampoc va portar sort als Nacionals, que van tornar a perdre per tercera trobada consecutiva. Els Astres van ser sempre superiors, es van imposar per 7-1 i es van col·locar a un triomf d’emportar-se el títol de la Sèrie Mundial per segona vegada en tres temporades.

Prèviament, el protagonisme va ser per a José Andrés, una figura rellevant als EUA que s’ha significat per criticar obertament la política antiimmigració de Donald Trump. «Gràcies @Nationals @MLB @astros per convidar un immigrant a fer el primer llançament! ¡En un partit plens d’immigrants! Convidant-me a representar milions de voluntaris que estan fent una feina increïble ajudant tothom! Especialment @WCKitchen. Avui hem distribuït 1,5 milions d’àpats només a les Bahames...», va publicar en el seu compte de Twitter.

Crítiques del president

Trump, que havia criticat la decisió que es permetés el primer llançament del partit a José Andrés, va comprovar després que tampoc té el recolzament de gran part dels 43.910 seguidors dels Nacionals que van omplir les grades del Nationals Park.

El mandatari era en una de les suites de l’estadi i, quan la seva imatge va aparèixer a la pantalla gegant del camp durant aproximadament 10 segons abans de l’inici de la quarta entrada, molts espectadors el van esbroncar i van cridar «¡tanqueu-lo!».

Notícies relacionades

Aleshores el partit ja li era desfavorable als Nacionals, que perdien per parcial de 0-4, sense que després poguessin recuperar-se i al final caiguessin per 1-7, en el que suposa la seva tercera derrota consecutiva en la sèrie al millor de set que ara dominen els Astres per 3-2. Trump es va convertir en el primer president en el càrrec que va assistir a un joc de Sèrie Mundial des que George W. Bush va fer el primer llançament cerimonial al Yankee Stadium abans del tercer joc del 2001.

Altres presidents que han assistit a la Sèrie Mundial són Woodrow Wilson (1915), Calvin Coolidge (1924), Herbert Hoover (1929, 1930, 1931), Franklin Roosevelt (1933, 1936), Dwight Eisenhower (1956), Jimmy Carter (1979) i Ronald Reagan (1983).