11 d’ag 2020

Anar al contingut

PER NO PODER PAGAR EL BITLLET

Mor un egipci al ser obligat a saltar del tren en marxa per no tenir bitllet

Detingut el revisor que va forçar el jove i un altre passatger, que està ferit greu, a saltar per no poder pagar el bitllet

Efe

Mor un egipci al ser obligat a saltar del tren en marxa per no tenir bitllet

AMR ABDALLAH DALSH

Les autoritats egípcies han ordenat aquest dilluns la detenció del revisor d’un tren que, segons la denúncia de testimonis i passatgers, ha obligat dos joves a saltar en marxa per no tenir diners per al bitllet, i ha causat la mort d’un d’aquests nois i ferides de gravetat a l’altre.

La Fiscalia de Tanta (nord) ha afirmat en un comunicat que ha decidit detenir el revisor que els «va obligar a saltar» del tren procedent d’Alexandria, citant la versió de les denúncies registrades per diverses persones després de l’incident i fins que es dugui a terme una investigació.

L’incident ha passat a la província d’Al-Gharbia, al nord del Caire, en una zona rural, i la decisió d’arrestar el revisor i el cap del tren s’ha pres després que diversos passatgers s’hagin acostat a la comissaria de Tanta a presentar denúncies.

Venedors ambulants

Per la seva b<nda, l’Autoritat Ferroviària Nacional d’Egipte ha identificat en una altra nota les víctimes com dos venedors ambulants que oferien productes als passatgers, Mohamed Eid, de 23 anys, i Ahmed Mohamed, de 25, que es troba en estat greu.

Segons el comunicat, el tren cobria la ruta entre Alexandria (nord) i Luxor (sud) i els joves «van rebutjar» pagar el bitllet, per la qual cosa «van baixar del tren en marxa».

Un va caure entre les rodes del tren, i va perdre la vida al moment, i l’altre va resultar ferit de gravetat i va ser traslladat a l’Hospital General de Tanta.

A Egipte són freqüents els accidents ferroviaris a causa del mal estat de les vies i dels vehicles, així com a la falta d’un sistema modern de senyalització i control de trànsit.

La tragèdia ferroviària més gran de la història d’Egipte, en la que van morir 376 persones, va passar el 2002 a l’incendiar-se un tren que cobria el trajecte entre el Caire i la ciutat monumental de Luxor.