PER NO PODER PAGAR EL BITLLET

Mor un egipci al ser obligat a saltar del tren en marxa per no tenir bitllet

Detingut el revisor que va forçar el jove i un altre passatger, que està ferit greu, a saltar per no poder pagar el bitllet

zentauroepp47147215 a member of security forces gestures as rescue workers and p191028230420

zentauroepp47147215 a member of security forces gestures as rescue workers and p191028230420 / AMR ABDALLAH DALSH

1
Es llegeix en minuts
Efe

Les autoritats egípcies han ordenat aquest dilluns la detenció del revisor d’un tren que, segons la denúncia de testimonis i passatgers, ha obligatdos joves a saltar en marxa per no tenir diners per al bitllet, i ha causat la mort d’un d’aquests nois i ferides de gravetat a l’altre.

La Fiscalia de Tanta (nord) ha afirmat en un comunicat que ha decidit detenir el revisor que els «va obligar a saltar» del tren procedent d’Alexandria, citant la versió de les denúncies registrades per diverses persones després de l’incident i fins que es dugui a terme una investigació.

L’incident ha passat a la província d’Al-Gharbia, al nord del Caire, en una zona rural, i la decisió d’arrestar el revisor i el cap del tren s’ha pres després que diversos passatgers s’hagin acostat a la comissaria de Tanta a presentar denúncies.

Venedors ambulants

Per la seva bdos venedors ambulants que oferien productes als passatgers, Mohamed Eid, de 23 anys, i Ahmed Mohamed, de 25, que es troba en estat greu.

Segons el comunicat, el tren cobria la ruta entre Alexandria (nord) i Luxor (sud) i els joves «van rebutjar» pagar el bitllet, per la qual cosa «van baixar del tren en marxa».

Un va caure entre les rodes del tren, i va perdre la vida al moment, i l’altre va resultar ferit de gravetat i va ser traslladat a l’Hospital General de Tanta.

Notícies relacionades

A Egipte són freqüents els accidents ferroviaris a causa del mal estat de les vies i dels vehicles, així com a la falta d’un sistema modern de senyalització i control de trànsit.

La tragèdia ferroviària més gran de la història d’Egipte, en la que van morir 376 persones, va passar el 2002 al’incendiar-se un tren que cobria el trajecte entre el Caire i la ciutat monumental de Luxor.