La Cambra dels Comuns tornarà a votar dimarts la celebració d'eleccions el 12 de desembre

Boris Johnson perd la primera votació però ara només necessita una majoria simple

borisok

borisok

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce

Boris Johnson intentarà novament aquest dimartsque la Cambra dels Comuns aprovi la convocatòria d’eleccions generals el 12 de desembre. Aquesta proposta va ser derrotada dilluns (a Johnson li van faltar 135 vots), però el primer ministre va decidir prendre una altra ruta i va anunciar la seva intenció de publicar una breu legislació que permetria aprovar la proposta per majoria simple.

Johnson confia obtenir aquesta vegada el recolzament dels liberals demòcrates (19 diputats) i els independentistes escocesos (35 diputats). Els dos partits de l’oposició havien proposat uns comicis el 9 de desembre. Ara han de decidir, si com es presumeix, recolzaran el primer ministre. Els laboristes, el vot dels quals ja no és indispensable, mostren poc entusiasme davant de les eleccions, però difícilment podran evitar-les, si una part de l’oposició les recolza.

Segon referèndum

Notícies relacionades

A Johnson li urgeix celebrar comicis  perquè creu que amb aquest Parlament no pot tirar endavant l’acord del ‘brexit’. Els liberals i els escocesos coincideixen amb Johnson en aquest punt, però pel motiu oposat. Consideren que amb un nou Parlament seria possible aconseguir l’aprovació d’un segon referèndum.  

A l’obrir el debat, Johnson va acusar l’oposició de mirar d’impedir el ’brexit’ tant sí com no. «La gent en aquest país pot veure la realitat. Diuen que volen revisar la llei del ’brexit’, que volen debatre el ’brexit’, però només volen retardar i cancel·lar el ’brexit’.  El líder laborista, Jeremy Corbyn, li va retreure haver gastat 100 milions de lliures (115 milions d’euros) de diners públics en una campanya nacional per anunciar la sortida de la Unió Europea el 31 d’octubre.