CRISI AL PAÍS SUD-AMERICÀ

Prop de mig miler de detinguts durant els disturbis a l'Equador

El Govern ha decretat l'estat d'excepció després de les violentes protestes per l'augment del preu del combustible

El moviment indígena va anunciar que marxarà a Quito i els miitares envolten la seu del Poder Executiu

ecuador-protestas-militares-reuters

ecuador-protestas-militares-reuters

1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

Les protestes contra l’increment del preu del combustible a l’Equador han deixat ara per ara 477 detinguts i ningú descarta que s’incrementi aquest nombre. Encara tenen lloc alguns bloquejos de carreteres i, a més, el moviment indígena ha decidit arribar des del país profund fins a Quito, la capital. «Dimecres serà el gran aixecament», va assegurar Carlos Susuzagñay, president de l’Ecuarunari, com es coneix la confederació de poblacions originàries.

El president Lenín Moreno va decretar dimecres passat l’estat d’excepció per contenir el malestar social. En principi va aconseguir que els transportistes aixequessin la vaga. Però Moreno està lluny de cantar victòria. El primer senyal que el conflicte no s’ha resolt s’ha fet evident amb la presència de militars i vehicles blindats davant la seu del Poder Executiu.

Notícies relacionades

L’acord amb l’FMI

Les protestes van ser propiciades per l’acord que l’Equador ha assolit amb el Fons Monetari Internacional (FMI). El Govern ha posat endavant un sever ajustament econòmic que, a més de l’alça del preu del combustible, contempla altres ajustaments i una reforma laboral.