Un patinet elèctric provoca un incendi a Munic i deixa deu intoxicats

Més de 90 veïns van aconseguir abandonar l'edifici pel seu propi peu, segons els bombers, però deu persones van haver de ser ateses pels serveis d'emergència amb signes d'intoxicació per inhalació de gasos.

zentauroepp49357412 bcn patin190816125737

zentauroepp49357412 bcn patin190816125737 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Efe

Deu persones han sigut ateses aquest dimecres per inhalació de gasos tòxics després que es declarés un incendi en un bloc d’apartaments a Munic (sud d’Alemanya) arran de l’incendi d’un patinet elèctric.

La policia de Munic va explicar en un comunicat que el patinet es trobava estacionat alsegon pis d’un edifici de nou plantes quan es va encendre «de sobte».

El foc va saltar a l’edifici i es va propagar ràpidament, però va poder ser extingit en mitja hora, segons les forces de seguretat. Els danys materials ascendeixen a uns 200.000 euros.

90 veïns van desallotjar l’edifici

Més de 90 veïns van aconseguir abandonar l’edifici pel seu propi peu, segons els bombers, però deu persones van haver de ser ateses pels serveis d’emergència amb signes d’intoxicació per inhalació de gasos.

Notícies relacionades

L’incident se suma a la llista de successos que s’han registrat en les últimes setmanes a Alemanya en què s’han vist involucrats patinets elèctrics, un nou element en el paisatge urbà alemany que està generant molta polèmica. Els patinets elèctrics van començar a ser legals el maig passat a Alemanya i des d’aleshores la seva presència s’ha multiplicat a les grans ciutats i en els mitjans.

La policia de Berlín va informar aquest dimarts que en els últims tres mesos s’han registrat 74 accidents a la capital amb patinets elèctrics, la majoria per embriaguesa del conductor, que han s’han saldat amb 16 ferits greus i 43 de lleus.