INCLOURÀ EDUCACIÓ, IMMIGRACIÓ, SEGURETAT I OCUPACIÓ

Polèmica per la cartera per a la Protecció de l'estil de vida europeu

«¿L'estil de vida europeu és deixar morir milers de persones en el Mediterrani?, ¿és finançar presons a Líbia?», ha preguntat en un comunicat l'eurodiputada espanyola Sira Rego

49797272 60

49797272 60 / Virginia Mayo (AP)

1
Es llegeix en minuts
Efe

La nova cartera sobre «Protecció de l’estil de vida europeu», assignada al grec Margaritis Schinas i que inclourà la política migratòria, ha sigut criticada aquest dimarts per eurodiputats de diferents partits de l’Eurocambra, però defensada per associacions com la patronal europea BusinessEurope.

Schinas, que fins fa poc era portaveu en cap de la Comissió Europea, es va declarar «entusiasmat» per haver sigut nominat per ocupar en la futura Comissió Europea aquest càrrec que, segons va aclarir a Twitter, «cobreix immigració, seguretat, ocupació i educació».

«¿L’estil de vida europeu és deixar morir milers de persones en el Mediterrani?, ¿és finançar presons a Líbia?», va preguntar en un comunicat l’eurodiputada espanyola Sira Rego (Esquerra Unida), que va opinar que el futur Executiu comunitari, que encara ha de rebre l’aval de l’Eurocambra, té un «profund caràcter antisocial». Per Rego, Brussel·les «hauria de començar per aclarir a què es refereix amb estil de vida europeu i de què cal protegir-lo».

Pluja de crítiques

Per la seva banda, Maite Pagazaurtundúa, eurodiputada de Ciutadans, va escriure a Twitter que «la ciutadania política es basa en la llei i la llibertat» i va considerar un «enorme error que una cartera de la CE es digui Protegir el nostre estil de vida europeu. No hi ha un patró únic de ser europeu».

L’eurodiputat Ernest Urtasun, de Catalunya en Comú, va assenyalar a Twitter que «el títol» de la cartera de Schinas «és totalment inacceptable» i va avançar que Els Verds europeus demanaran «que sigui modificat».

Notícies relacionades

La patronal europea, d’altra banda, va saludar «el compromís de la futura CE de defensar l'estil de vida europeu».

«La força econòmica i una indústria competitiva són les bases per aconseguir aquest objectiu en un món que canvia ràpid. Estem desitjant treballar amb Ursula von der Leyen i el seu equip per contribuir de manera constructiva a aconseguir una economia saludable que treballi per a tothom», va manifestar.

Temes:

Unió Europea