URGENT

Mor als 95 anys Robert Mugabe, expresident de Zimbabwe

zentauroepp41371245 file   in this friday  nov  17  2017 file photo zimbabwe s p190125110206

zentauroepp41371245 file in this friday nov 17 2017 file photo zimbabwe s p190125110206 / Ben Curtis

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident de Zimbabwe Robert Mugabe, el primer mandatari del país després de la seva independència, ha mort a l’edat de 95 anys, ha informat avui l’actual president zimbabwès, Emmerson Dambudzo Mnangagwa, en el seu compte de Twitter.

«Amb gran tristesa, anuncio la mort del pare fundador i expresident de Zimbabwe, Robert Mugabe», assenyala l’actual mandatari zimbabwès.

Mugabe «va ser una icona del’alliberament, un panafricanista que va dedicar la seva vida a l’emancipació i l’apoderament del seu poble. La seva contribució a la història de la nostra nació i del nostre continent mai serà oblidada. Que la seva ànima descansi en pau eterna», afegeix Dambudzo Mnangagwa.

Ingressat a Singapur

Mugabe va morir en un hospital de Singapur envoltat de la seva família i la seva dona, Grace, van indicar diverses fonts al mitjà local ZimLive.

L’expresident de Zimbabwe estava ingressat i rebia tractament mèdic a la ciutat asiàtica des de feia cinc mesos.

Robert Mugabe va ostentar el poder a Zimbabwe durant 37 anys –des que es va independitzar del Regne Unit, el 1980– abans de ser enderrocat en un cop d’Estat el novembre del 2017.

Relleu històric

Notícies relacionades

Aquest esdeveniment es va produir en resposta a la decisió de Mugabe d’acomiadar el seu llavors vicepresident, Emmerson Mnangagwa, enmig de tensions entre ell i la primera dama, Grace, sobre qui havia de ser el seu successor.

Mugabe va dimitir el 21 de novembre i va ser reemplaçat tres dies més tard per Mnangagwa, de 76 anys, un relleu històric que va provocar la joia als carrers d’un país pròsper que l’expresident havia portat a la ruïna. 

Temes:

Robert Mugabe