'LOBBY' DE LES ARMES

San Francisco declara "organització terrorista" l'Associació Nacional del Rifle

undefined47909606 nra president lt col oliver north addresses the 148th nation190904180417

undefined47909606 nra president lt col oliver north addresses the 148th nation190904180417 / LUCAS JACKSON

2
Es llegeix en minuts

La Junta de Supervisors de la ciutat de San Francisco (Califòrnia) ha aprovat per unanimitat una resolució que declaral’Associació Nacional del Rifle (NRA) una organització de "terrorisme domèstic" i va apressar altres municipis a seguir el seu exemple.

La mesura aprovada aquest dimarts a la nit qualifica la NRA d’organització de "terrorisme domèstic" per incitar actes de violència, desinformar i difondre propaganda sobre l’ús d’armes.

"La NRA conspira per limitar la investigació sobre la violència armada, i restringir l’intercanvi de dades sobre violència armada", va dir la supervisora Catherine Stefani al presentar la resolució. "El més important, (la NRA) intenta bloquejar cada peça de legislació raonable per a la prevenció de la violència armada proposada en qualsevol nivell, sigui local, estatal o federal", va afegir.

La votació es va fer tres dies després que un home matés 7 persones a Odessa, a Texas, i quan es complia un mes del tiroteig que va deixar 22 morts en un magatzem a El Paso, al mateix estat.

Queixes de la NRA

"Tots els països tenen persones violentes i odioses, però només als Estats Units els donem accés immediat a armes d’assalt i carregadors de gran capacitat gràcies, en gran part, a la influència de l’Associació Nacional del Rifle", diu la declaració. 

En el seu compte de Twitter, la NRA va respondre dient que la resolució era "un assalt imprudent contra una organització respectuosa de la llei, els seus membres i les llibertats que tots defensen".

En un comunicat enviat al canal de televisió KTVU, l’associació va qualificar la resolució com "un truc absurd de la Junta de Supervisors en un esforç per distreure’s dels problemes reals que afronta San Francisco, com la falta de vivenda desenfrenada, i l’abús de drogues", entre d’altres.

"Epidèmia de violència"

Notícies relacionades

La resolució, que també encoratja la ciutat a avaluar i limitar els contractes amb proveïdors afiliats a la NRA, remarca que el país viu una "epidèmia de violència armada dels Estats Units, que inclou més de 36.000 morts i 100.000 lesions cada any". En aquest sentit, Stefani va voler destacar la freqüència amb què s’estan produint els tirotejos al país.

La supervisora va impulsar la resolució després de l’atac de finals de juliol en què quatre persones van perdre la vida, inclosos dos hispans menors d’edat, en un festival a Gilroy, una comunitat a 82 milles (131 quilòmetres) al sud de San Francisco. Després d’aquest tiroteig s’han registrat tres tirotejos massius més al país.