UN DIVORCI COMPLICAT

La lliura es revaloritza després del veto del Parlament a un 'brexit' dur

La moneda britànica va arribar al seu mínim històric abans de la votació parlamentària

La lliura es revaloritza després del veto del Parlament a un 'brexit' dur

KIRSTY WIGGLESWORTH

Es llegeix en minuts

El Periódico

La cotització de la lliura davant el dòlar s’ha revaloritzat aquest dimecres, després d’haver arribat a caure dimarts al seu mínim des de l’octubre del 2016, després de la derrota parlamentària de Boris Johnsonderrota parlamentària Boris Johnson, després que una majoria de diputats britànics hagi votat a favor d’una moció que deixa el Govern sense el control de l’agenda parlamentària. Aquest era el pas previ per aprovar dimecres una llei amb què evitar que el primer ministre, Boris Johnson, pugui portar el país a un 'brexit' sense acord el pròxim 31 d’octubre.

L’encreuament  entre la lliura i el 'bitllet verd’ se situava abans de l’obertura dels mercats europeus en 1,2129 dòlars, davant els 1,2084 del tancament d’ahir. D’aquesta manera, la moneda britànica es revaloritzava un 1,4% respecte del mínim de tres anys d’1,1957 dòlars registrat durant la sessió de dimarts.

Et pot interesar

Els parlamentaris crítics amb la línia fixada per Boris Johnson preveuen presentar una llei que limita el marge d’actuació del primer ministre. El Govern estaria obligat a sol·licitar una pròrroga del ‘brexit’ –fins al 31 de gener– si no aconsegueix que es ratifiqui algun pacte amb la UE abans del 19 d’octubre o un permís específic del Parlament per a una sortida sense acord.

En cas de perdre la votació, una cosa que sembla probable en vista dels resultats del debat d’urgència celebrat aquest dimarts, Johnson preveu presentar una iniciativa perquè es convoquin eleccions anticipades a mitjans d’octubre.