ATAC A ODESSA

Cinc morts i una vintena de ferits en un tiroteig a Texas

L'agressor, que ha sigut abatut, va començar a disparar després que la policia cridés l'alto al seu vehicle

texas

texas

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys cinc persones han mort aquest dissabte i 21 més han resultat ferides en un tiroteig que ha tingut lloc a Odessa (Texas, als Estats Units), on el presumpte agressor ha sigut abatut per les autoritats. L’atacant va disparar a les seves víctimes des d’un vehicle en marxa.

El cap de la Policia d’Odessa, Michael Gerke, ha explicat que l’agressor era un home blanc d’uns 30 anys i ha descartat que hi hagués un segon atacant, com en principi havien informat les autoritats. De moment es desconeix el motiu que va portar el sospitós a dur a terme aquest atac, tot i que els fets es van desencadenar després que la policia li cridés l’alto quan circulava al seu vehicle.

El Departament de Policia de Midland (Texas) ha apuntat que l’autor del tiroteig va ser abatut i va morir pels trets rebuts a Cinergy, uns multicines de la població d’Odessa. Diversos mitjans dels EUA han reproduït el vídeo gravat per un testimoni, Alex Woods, en el moment en què el sospitós era abatut per la policia als multicines.

Trets en un control policial

Segons el relat de les autoritats, l’incident es va iniciar a les 15.17 hores local (21.17 hora espanyola), quan un agent va cridar l’alto a un vehicle de la marca Honda. En el moment en què aquest vehicle es va aturar, el conductor va disparar contra el policia. Tot seguit es va dirigir cap a l’interior d’Odessa, on l’atacant va tornar a disparar contra una altra persona i es va dirigir al carrer 42 d’aquesta localitat, on, segons Gerke, “hi va haver múltiples víctimes”.

Després el sospitós va abandonar l’Honda, va robar un camió de repartiment de correu, va continuar disparant i va ocasionar més víctimes. D’allà l’atacant va conduir cap a l’est, en direcció als multicines, on hi va haver un intercanvi de trets amb la policia que es va saldar amb la mort del presumpte atacant.

Segon cop per a Texas

Aquest agost, Texas va ser escenari de l’atemptat més greu contra la comunitat llatina als EUA, amb la mort, el dia 3, de 22 persones –vuit d’elles mexicanes– en un tiroteig a El Paso, a la frontera amb Mèxic, l’autor del qual va ser detingut.

Notícies relacionades

Hores després d’aquest atac es va registrar un altre tiroteig en una popular zona de lleure de la localitat de Dayton (Ohio), que es va saldar amb nou morts i l’atacant del qual va ser abatut per la policia.

Aquests tirotejos han revifat el debat per la necessitat d’endurir el control d’armes als EUA, on fa més de dues dècades que el Congrés no aprova una llei que limiti significativament la possessió d’armes, en gran mesura a causa de la influència de la poderosa Associació Nacional del Rifle (NRA).