URGENT

Un mort i nou ferits en un atac amb ganivet a Lió

L'agressor, un afganès sol·licitador d'asil, ha sigut detingut

La policia judicial es fa càrrec de la investigació per assassinat i temptativa d'assassinat

zentauroepp49646360 lyon190831184153

zentauroepp49646360 lyon190831184153 / PHILIPPE DESMAZES

2
Es llegeix en minuts
Eva Cantón

Una violenta agressió amb arma blanca ha provocat almenys un mort i nou ferits, tres d’ells greus, a prop de Lió, segons ha informat la prefectura de la regió del Roine. L’atac ha sigut comès amb un ganivet de cuina per un afganès sol·licitador d’asil que no estava fitxat, segons mitjans locals. La presència d’un segon individu que hauria aconseguit fugir de la policia no ha sigut confirmada oficialment. 

Els fets s’han produït sobre les 16.30 hores a la localitat de Villeurbane, concretament a l’estació de metro de Laurent-Bonnevay. Diverses línies d’autobús i de metro s’han tancat per permetre l’actuació de les forces de l’ordre, i fins a la zona s’han desplaçat militars i agents de la unitat d’elit de la policia francesa (Raid) així com uns trenta bombers per prestar assistència a les víctimes de l’atac. El mort és un jove de 19 anys. 

Segons un testimoni directe citat per ‘Le Progrès de Lyon’, el sospitosós estavaarmat amb una punxa grossa de cuina i un ganivet de barbacoa i es va posar a agredir diverses persones que eren a la parada de l’autobús.

La companyia de transports de la regió (TCL) ha indicat que l’atacant va ser neutralitzat per quatre conductors d’autobús que el van mantenir retingut fins que hi van arribar les forces de l’ordre. Cap conductor ha resultat ferit. 

No és una baralla

L’alcalde de Lió i exministre de l’Interior, Gérard Collomb, es va traslladar fins al lloc de l’agressió i va declarar que no se sap res sobre les motivacions de l’agressor. “El que està clar és que no es tractava d’una baralla, perquè era algú que va atacar de manera indiscriminada els passatgers que esperaven un autobús”, va indicar.

Segons ha informat el ministeri de l’Interior, el detingut ha donat tres noms diferents dels policies i no portava cap tipus de documentació a sobre.

La Fiscalia Nacional Antiterrorista segueix de prop la situació, encara que fins ara no s’ha fet càrrec de la investigació, que ha sigut confiada a la policia judicial de Lió pels delictes d’"assassinat i temptativa d’assassinat. De moment sembla, doncs, descartar-se el mòbil terrorista.


Notícies relacionades

La redacció d’EL PERIÓDICO està treballant en aquests moments per ampliar aquesta informació, que passarà a actualitzar d’aquí uns minuts. Si voleu rebre al mòbil alertes sobre aquesta notícia o d’altres, us podeu descarregar les aplicacions per a Android o IOS.

Per rebre cada dia al correu electrònic les notícies, reportatges i articles d’opinió publicats a elperiodico.com, doneu-vos d’alta als nostres butlletins informatius. També us podeu subscriure per consultar ‘online’ l’edició impresa o rebre-la diàriament al vostre domicili, amb la qual cosa disfrutareu de tots els avantatges i descomptes de pertànyer al club del subscriptor d’El Periódico, el Club eP!