La líder dels 'tories' a Escòcia dimiteix un dia després de la maniobra de Johnson per suspendre el Parlament

Davidson ha renunciat dient que ja no podia combinar la seva vida política amb la familiar

L'Executor del govern britànic a la Cambra Alta, George Young, també s'ha resignat en protesta

zentauroepp49606829 files  in this file photo taken on october 01  2017 scottish190829115642

zentauroepp49606829 files in this file photo taken on october 01 2017 scottish190829115642 / OLI SCARFF

1
Es llegeix en minuts

Ruth Davidson ha renunciat com a líder del Partit Conservador a Escòcia. L’excusa que ha posat és que ja no podia fer malabarismes amb les exigències de fer política i la seva vida familiar. Per això ha decidit que ja no es presentaria com a candidata en les eleccions d’Escòcia planejades per al 2021.

It has been the privilege of my life to serve as @ScotTories leader. This morning I wrote to the Scottish party chairman to estendre my resignation. pic.twitter.com/CJ9EjW2RqN— Ruth Davidson (@RuthDavidsonMSP) 29 d’agost de 2019

Davidson, de 40 anys, va liderar un ressorgiment dels conservadors a Escòcia durant els seus vuit anys en el càrrec, convertint-se en un contrapès al Partit Nacional Escocès de Nicola Sturgeon i guanyant escons clau per ajudar el partit a mantenir el poder a Westminster.

"Em temo que després d’haverintentat ser una bona líder al llarg dels anys, he demostrat ser una deficient filla, germana, companya i amiga", ha expressat en una carta al president del partit. Davidson, que havia defensat quedar-se a la Unió Europea en el referèndum del 2016, ha assenyalat que continuarà recolzant el partit i el primer ministre.

Més dimissions

El diputat conservador a la Cambra Alta George Young també ha renunciat en protesta per la suspensió del Parlament per part de Boris Johnson, expressant que corre el risc de soscavar el Parlament en un moment crític de la història del país.

Notícies relacionades

“Nom’han convençut les raons donades per a aquesta decisió, que crec que pot soscavar el paper fonamental del Parlament en un moment crític de la nostra història, i reforça l’opinió que el Govern no té la confiança de la Cambra per a la seva política de ‘brexit’”, ha expressat Young en una carta al líder de la Cambra dels Lords.

L’exbanquer, educat a Oxford, que va ser ministre de Margaret Thatcher abans de convertir-se en ministre de Transport durant l’Executiu de John Major a mitjans de la dècada de 1990, ha assenyalat el seu desacord amb el moment i la durada de la pròrroga.