BENEFICI MILIONARI

Les empreses de Trump podrien estalviar-se milions amb la guerra comercial amb la Xina

El president dels EUA insta la Reserva Federal a baixar els tipus d'interès per incentivar l'economia nord-americana, que argumenta que quedarà llastada amb la pugna aranzelària amb Pequín

STX17  WASHINGTON  ESTADOS UNIDOS   09 08 2019 - El presidente estadounidense  Donald Trump  conversa con los medios este viernes antes de embarcar en el helicoptero presidencial en el exterior de la Casa Blanca  Washington D C  Estados Unidos   Trump viaja a su club de golf en Bedminster para pasar alli varios dias de vacaciones  EFE  Shawn Thew

STX17 WASHINGTON ESTADOS UNIDOS 09 08 2019 - El presidente estadounidense Donald Trump conversa con los medios este viernes antes de embarcar en el helicoptero presidencial en el exterior de la Casa Blanca Washington D C Estados Unidos Trump viaja a su club de golf en Bedminster para pasar alli varios dias de vacaciones EFE Shawn Thew / SHAWN THEW (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Segons un article del ‘The Washington Post’, el president dels Estats Units, Donald Trump, s’estalviaria milions de dòlars anuals en els seus hotels i centres de vacances si la Reserva Federal baixés les taxes d’interès un punt percentual, com ell ha estat exigint des de fa mesos.

Aquest divendres, després que la Xina anunciés nous aranzels a productes nord-americans, el president estatunidenc va exigir a la Reserva Federal que baixés els tipus d’interès. “Com de costum, la Fed no va fer res”, ha afirmat Trump en el seu perfil de Twitter, on s’ha preguntat públicament: “¿Qui és el nostre enemic més gran, Jay Powell [president de la Fed] o el president [xinès] Xi?”.

El que Trump guanyaria amb una baixada de tipus

Cinc anys abans de ser president, Trump va demanar un préstec al banc Deutsche Bank de 360 milions de dòlars (una mica més de 320 milions d’euros) per als seus hotels de Washington D.C, Chicago i Florida. El pagament de les quatre propietats varia segons els canvis en les taxes d’interès.

Notícies relacionades

Per tant, l’empresa del president dels Estats Units porta un mes beneficiant-se de la retallada de les taxes d’interès feta per la Reserva Federal el juliol passat. Els experts afegeixen que els pagaments que ha de realitzar Trump pels préstecs caurien en picat si el president retalla encara més la taxa d’interès.

Silenci des de l’entorn del president

Ni la Casa Blanca ni l’Organització de Trump no han volgut fer declaracions sobre això, però el líder nord-americà ha argumentat que la baixada de la taxa d’interès respon a la necessitat de millorar l’economia, augmentant el consum i la inversió dels ciutadans dels Estats Units. No obstant, la majoria dels economistes  han assenyalat que la guerra comercial de Trump és l’amenaça més gran per a l’economia i han afegit que la taxa d’interès ja és prou baixa: està en mínims històrics.