amenaça a l'educació

La violència a l'Àfrica deixa sense escola dos milions de nens

Més de 9.000 escoles han sigut tancades en països de l'Àfrica central i occidental a causa de la inseguretat fins al juny, segons l'Unicef

getthumbsbyfilename2

getthumbsbyfilename2

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Fons de les Nacions Unides per a la Infància (UNICEF) ha advertit aquest dimecres que més d’1,9 milions de nens s’han vist forçats a deixar els seus estudis a causa d’una onada de violència en països de la regió de l’Àfrica central i occidental. Segons l’UNICEF, més de 9.000 escoles han sigut tancades a Burkina Faso, el Camerun, el Txad, la República Centreafricana, la República Democràtica del Congo, Mali, Níger i Nigèria fins al mes de juny a causa de la inseguretat.

Notícies relacionades

“Els atacs deliberats i les amenaces a l’educació enfosqueixen el panorama dels nens, les famílies i les comunitats a tota la regió”, ha indicat la directora executiva adjunta de l’UNICEF, Charlotte Petri Gornitzka, que ha viatjat aquesta setmana a Mali. “Vam visitar un campament de desplaçats a Mopti, a Mali, i vam conèixer els nens que estudien en un espai segur proveït per l’UNICEF. És evident la importància de l’educació per a aquests menors i les seves famílies”, ha remarcat Gornitzka.

Models adequats

Els nens que viuen en zones afectades per conflictes a la regió de l’Àfrica central i occidental constitueixen el 25% del total de menors que necessiten ajuda humanitària al món, segons dades de l’UNICEF. La directora regional de l’UNICEF, Marie-Pierre Pirier, ha instat els governs de la regió i els seus socis a buscar “models culturalment adequats amb enfocaments innovadors, inclusius i flexibles que s’ajustin als estàndards de qualitat i que ajudin molts menors, sobretot els que viuen en escenaris de conflicte”.

Temes:

Àfrica Unicef