DUR CÀSTIG

Albània fa caure el restaurant de l'home que va agredir el fundador d'Ono

L'establiment operava sense llicència des de feia anys i envaïa la platja de Porto Palermo

undefined49499226 graf8647  porto palermo  albania   20 08 2019   vista genera190821155814

undefined49499226 graf8647 porto palermo albania 20 08 2019 vista genera190821155814 / Mimoza Dhima

2
Es llegeix en minuts
Efe

L’agressió a un matrimoni de turistes espanyols li ha costat a l’amo d’un restaurant a Albània, a més de la presó, perdre l’establiment que operava sense permís des de feia anys i que aquest dimecres està sent demolit.

Es tracta del restaurant “Panorma”, de Mihal Kokëdhima, que la setmana passada va agredir la família del conegut empresari espanyol i fundador de la companyia ONO, Eugenio Galdón. Eugenio Galdón

La demolició, que es practica per ordre de l’Agència Nacional de la Protecció del Territori (IKMT), va començar dimecres enmig d’un fort dispositiu policial i s’espera que s’acabi avui mateix. La família Kokëdhima no ha oposat resistència i ara per ara no s’han registrat incidents.

IKMT va informar en un comunicat que la decisió d’enderrocar l’edifici s’ha pres després de l’escàndol desencadenat per l’agressió de l’amo del restaurant als “turistes espanyols i els seus dos acompanyants albanesos”.

Ocupava part de la platja

El restaurant, amb una superfície d’uns 2.000 metres quadrats, operava sense permís i alhora explotava econòmicament part de la platja, va afegir el comunicat, amb referència a les hamaques que havia col·locat Kokëdhima i per les quals cobrava malgrat no tenir llicència.

L’establiment era l’únic construït a la badia de Porto Palermo, una de les zones més boniques de la costa del mar Jònic del país. Les autoritats el van tancar després que el seu amo ataqués dijous passat a la família Galdón, que es trobava de viatge turístic pel sud d’Albània.

El conflicte va començar quan els espanyols van anul·lar dos dels set plats que havien demanat, la qual cosa va provocar la fúria de Kokëdhima, de 51 anys, que va sortir corrents del local i es va llançar a sobre del capó del cotxe que el matrimoni havia llogat.

Agafat al parabrisa

El vídeo, pres per la mateixa família, mostra Kokëdhima fora de si, cridant i colpejant sense parar el parabrisa fins a trencar-lo, mentre el cotxe, conduït per un xofer albanès, és en ruta. Amb les mans ensangonades, el restaurador ignora els crits del conductor i del guia i continua enfilat al parabrisa durant gairebé deu minuts, fins que per fi aconsegueixen que baixi.

Notícies relacionades

Després de l’incident, Kokëdhima va ser detingut i va estar en presó preventiva, sota l’acusació d’intimidació, mal intencionat i destrucció de propietat.

El diari ‘Shqiptarja.com’ informa que el 2012 va fracassar un intent de l’ajuntament d’Himara de destruir aquest establiment, cosa que va permetre a Kokëdhima continuar exercint tranquil·lament la seva activitat sense cap documentació.

Temes:

Albània