27 febr 2020

Anar al contingut

AQUEST CAP DE SETMANA A BIARRITZ

L'helicòpter de Trump arriba al País Basc per a la reunió del G-7

GRAFCAV7331. HONDARRIBIA (GIPUZKOA), 20/08/2019.- Un avión militar estadounidense de grandes dimensiones ha aterrizado este martes en el aeropuerto de Hondarribia (Gipuzkoa), muy próximo a la frontera con Francia, donde ha descargado numeroso material para la cumbre del G7 que comienza el próximo sábado en la vecina localidad gala de Biarritz. EFE/Javier Etxezarreta.

GRAFCAV7331. HONDARRIBIA (GIPUZKOA), 20/08/2019.- Un avión militar estadounidense de grandes dimensiones ha aterrizado este martes en el aeropuerto de Hondarribia (Gipuzkoa), muy próximo a la frontera con Francia, donde ha descargado numeroso material para la cumbre del G7 que comienza el próximo sábado en la vecina localidad gala de Biarritz. EFE/Javier Etxezarreta. / Javier Etxezarreta (EFE)

Un avió de la força aèria nord-americana ha aterrat aquest dimarts a l’aeroport d’Hondarribia (Guipúscoa) amb l’helicòpter del president dels Estats Units a bord. L’aeronau està destinada a facilitar els desplaçaments de Donald Trump en la reunió del G-7 que se celebrarà aquest pròxim cap de setmana a Biarritz (País Basc francès). 

L’avió de càrrega, que té quatre motors, ha aterrat al migdia al petit aeròdrom guipuscoà i està previst que avui mateix abandoni les instal·lacions.

L’aparell, que sembla un Boeing C-17 Globremaster de 53 metres de longitud, és un dels més grans que han recalat mai a l’aeroport guipuscoà, on les naus més grans que operen habitualment són els Airbus 320 Neo de la companyia Vueling, d’uns 37 metres.

El vaixell de càrrega de la força aèria nord-americana ha estat custodiat per una dotzena de soldats armats, mentre una vintena d’operaris descarregava molt material.

Alteracions en el transport

L’aeròdrom guipuscoà es troba a molt poca distància de la veïna localitat fronterera d’Irun, on els passos internacionals encara no registren cap mena de retencions, més enllà de petites cues en moments puntuals, ha informat el departament basc de Seguretat.

La reunió de caps de Govern i d’Estat dels països que conformen el G-7 alterarà l’activitat de la població costanera, plena de turistes aquests dies. 

Associacions de transportistes han fet públiques les queixes per “les greus afeccions que s’ocasionaran al transport per carretera” durant aquests dies, ja que a les prohibicions de circulació per a camions es poden sumar altres afeccions com a conseqüència de les manifestacions en protesta per aquesta reunió.

L’associació de transportistes també lamenta l’alternativa establerta per la Direcció General de Trànsit per accedir a França a través de la frontera de la Junquera, ja que suposa per als camions “fer una ‘volta’ de més de mil quilòmetres”, segons Fenadismer.

Temes: Donald Trump